Bolti lopás miatt bukott le a kölni erőszakként elhíresült újévi molesztálás kulcsfontosságú gyanúsítottja, egy 19 éves marokkói fiatal. A német rendőrség a határnál várja, hogy a svájci hatóságok átadják nekik a bevándorlóbűnözőt, aki információik alapján az erőszak főszervezői közé tartozott.
Még szerdán letartóztatták Svájcban azt a 19 éves fiatalt, aki kulcsfontosságú szerepet játszott a szilveszter éjjeli kölni erőszak megszervezésében - írja a Local német hatósági információkra hivatkozva.
A "fiatal" 24 éves barátjával cigarettát és élelmiszereket lopott egy határvárosi boltból, de miután távoztak, a biztonsági őr követte őket. Miután átlépték a svájci határt, a biztonsági őr értesítette a német rendőrséget, akik riasztották a svájci határőrséget.
A határőrök egyike azonban felismerte a 19 évest mint az újévi molesztálások egyik fő felbujtóját. Miután leellenőrizték, kiderült, hogy valóban ő az egyik feltételezett erőszaktevő, az ellene kiadott európai elfogatóparancsra is hamar fény derült. A határváros azóta kiadta a német hatóságoknak.
Eddig mindössze három férfit ítéltek el Kölnben a szilveszteri erőszak éjszakáján történt bűncselekményekért, és ők is csak garázdaságért kaptak nevetséges, "csökkentett" büntetést. A helyi rendőrség azóta bevallotta, kevés esélye van arra, hogy valaha elkapják a valódi erőszaktevőket.
(Híradó nyomán)