Gabriel Nadáf, a legnagyobb lélekszámú izraeli keresztény felekezet, a görög ortodox egyház lelkipásztora már több mint tíz esztendeje toborozza az Izraelben élő keresztény vallású palesztin fiatalokat a zsidó állam hadseregébe. Az izraeli palesztin politikai, vallási és más közéleti vezetők körében ezért a tevékenységéért közutálatnak „örvend”, ám ezzel párhuzamosan igen jó viszonyban van a legfelsőbb izraeli politikai és katonai vezetőkkel, így például Binjámin Netanjáhu miniszterelnökkel. A május 12-re eső izraeli függetlenségi nap előestéjén gyújtandó tizenhárom, úgynevezett „őrtűz” egyikére a kollaboráns keresztény papot, Gabriel Nadáfot kérték föl, ám tegnap egy oknyomozó riport föltárta, hogy a palesztin származású atya szexuálisan molesztálja a közbenjárását kérő arab keresztény fiúkat – tárja fel a Hádásot 2 hírportál.

Gabriel Nadáf görög ortodox lelkipásztor (fotó: Tál Ben Slomó)
Gabriel Nadáf, palesztin származású görög ortodox pap az eddigi kollaboráns tevékenységének elismeréseként egyike lehet azoknak, akik a közelgő izraeli függetlenségi nap előestéjén, május 11-én lángra lobbantják az ünnepi „őrtüzet” Jeruzsálemben. A hivatalos megfogalmazás szerint Nadáf atya „az Izraelben élő arab anyanyelvű keresztények és a zsidó társadalom tagjai közötti közeledést elősegítő tevékenységéért” érdemelte ki ezt a kegyet. A Hádásot 2 izraeli hírportál vasárnap azonban felfedte, hogy az izraeli hadsereg legfelsőbb parancsnokságával és a vezető politikusokkal igen jó viszonyt ápoló palesztin lelkipásztor, 1995-től a názáreti Mária kútja-Angyali üdvözlet görög ortodox templom papja szexuálisan molesztálja az általa bevonultatott és esetenként a közbenjárását kérő fiatal keresztény fiúkat. Az már csak hab a tortán, hogy megvesztegetési összegeket is elfogadott az egyéb jellegű közbenjárásait kérő palesztinoktól.

Gabriel Nadáf atya és Binjámin Netanjáhu 2013-ban (fotó: Izraeli Külügyminisztérium)
A katonaságtól már leszerelt, majd kenyerét az Izraeli Rendőrség soraiban megkeresni kívánó egyik keresztény arab fiatalembernek Gabriel Nadáf megígérte, hogy elintézi a felvételét a szervhez, de közben a fütyülője méretei felől is élénken érdeklődött. Egy másik, még a szolgálatát teljesítő palesztin származású izraeli katonának a Facebookon ezt írta: „Mindig is tetszettél nekem, nem is tudom, hogy mit érzek, amikor egyenruhában látlak. Valami furcsát érzek ilyenkor, férfiasságot.” A pap most azzal védekezik: a keresztény arab közösségen belül egyesek szeretnék elgáncsolta az keresztény fiatalok önkéntes bevonulását az izraeli hadseregbe, s ennek érdekében beszéltek rá néhány fiút arra, hogy fogjon rá mindenféle hazugságot. „A Jóisten megbünteti majd azokat, akik rólam hazugságokat terjesztenek”, írja a Facebook-oldalán Nadáf atya.

Gabriel atya az általa toborzott keresztény katonákkal (fotó: Midá)
A Hádásot 2 hírportál által közzétett riport nyomán Támár Sandberg, a baloldali Merec párt parlamenti képviselőnője már tegnap követelte Miri Regev (Likud) kulturális sportügyi minisztertől, hogy ne engedélyezze Gabriel Nadáf atyának az egyik „őrtűz” meggyújtását május 11-én, a függetlenségi nap előestéjén. „Ma este megrázó nyilatkozatokat hallottunk arról, hogy Gabriel Nadáf atya a helyzetét kihasználva milyen szexuális zsarolásra és anyagi előnyökre kívánt szert tenni a segítségét kérő keresztény fiatalok körében”, idézi a Má'árív című lap Sandberg képviselőt. Miri Regev hivatalából viszont még tegnap este közölték: nem változtatnak a kiválasztott személyek névsorán, s ezért a terveknek megfelelően Gabriel Nadáf lobbantja lángra az egyik ünnepi „őrtüzet”, mert a miniszter asszony teljes mértékben megbízik a görög ortodox atyát jelölő közéleti bizottságban.
Hering J. - Kuruc.info