Lemondott hivataláról egy arkansasi bíró, miután vádlottakról készült meztelen fotókat találtak a számítógépén. A vallomások szerint a bíró különféle szexuális szolgáltatásokért cserébe mérsékelt büntetéseket ígért az általa tárgyalt ügyekben a szegényebb fiatal férfiaknak. Az esetek közül már van, ami harminc éve történt, az áldozatok között legalább egy fiatalkorú fiú is van.
Az egyik korabeli vádlottnak le kellett vennie a ruháit és előrehajolni, miközben meg volt bilincselve. Egy másik arról számolt be, hogy a Joseph Boeckmann nevű bíróval szexuális kapcsolata volt, cserébe ő meghosszabbította neki a bírság befizetésére vonatkozó határidőt – írja a The Washington Post.
Az esetet vizsgáló bizottság 4500 fényképet tekintett át a bíró gépéről. Sok fotón a vádlottak a bíró házában vagy más ingatlanján vannak. Őket hivatalosan „közösségi szolgálatra” rendelte magához a most az ötvenes éveiben járó férfi, aki aztán levetkőztette, alkalmanként pedig evezővel elfenekelte őket. A nyomozók csekkeket is találtak: Boeckmann a megkövetelt szolgáltatásokért cserébe időnként maga fizette be az előzőleg saját maga által kiszabott bírságokat.
Az ügy hamarosan a rendőrség és a szövetségi hatóságok elé kerül. Lemondó nyilatkozatában a bíró ígéretet tett rá, hogy soha többé nem próbál közhivatalban elhelyezkedni, erre mondjuk nem is lenne sok esélye.
(WP - Index)