Véget vethetett saját életének orvosi segítséggel egy gyermekkora óta bántalmazott, húszas éveiben járó holland nő, akinél az évekig tartó bántalmazás után gyógyíthatatlan mentális zavart állapítottak meg a szakemberek.
Méreginjekciót kapott egy holland klinikán egy mentális zavarokkal küszködő fiatal holland nő, akit 5 éves korától tíz éven keresztül szexuálisan bántalmaztak. Több orvosi szakvélemény alapján gyógyíthatatlan betegnek minősítették, ezért élhetett a halálhoz való jogával - írta a Mail Online brit lap.
A fiatal nő a szakvélemények szerint anorexiában és krónikus depresszióban szenvedett, hangulatváltozások kísérték mindennapjait, gyakran akart kárt tenni saját magában, hallucinációk gyötörték, rögeszmék és kényszerek irányították az életét.
Az áldozat állapota az intenzív terápiás kurzusain sokat javult, de az orvosok úgy döntöttek, hogy a kis sikerek nem befolyásolják az összképet: dokumentumokkal igazolták, hogy képtelenek segíteni rajta. Tavaly abbahagyták a kezelését, a lány pedig ezt követően kérvényezte saját halálát.
(Híradó)