Egy hajléktalan mexikói bevándorlót bántalmazó, Donald Trumpra hivatkozó garázdákat ítéltek börtönbüntetésre helyi idő szerint hétfőn Bostonban.
A két férfi megverte és levizelte áldozatát, aki a támadás idején, tavaly augusztusban egy metróállomáson próbált aludni, majd azt mondták a rendőröknek: Donald Trumpnak igaza van, az összes ilyen illegálist deportálni kellene.
Mindketten, Scott és Steve Leader is bűnösnek vallotta magát. Scott Leader hároméves, Steve Leader pedig másfél éves börtönbüntetést kapott.
A két elítélt már a rendőröknek azt mondta, hogy azért támadták meg Guillermo Rodriguezt, mert azt hitték, illegális bevándorló.
Rodriguez a bíróságon azt mondta: állandó letelepedési engedélye van, sok éve él az országban, és keményen dolgozott egy farmon.
"Még ha illegális bevándorló lennék, akkor sem érdemelném azt, hogy így megverjenek" - hangsúlyozta a bíróságon az áldozat.
A két férfi többször megütötte, megrúgta majd egy vascsővel verte a hajléktalan férfit, végül nevetgélve elsétáltak.
Donald Trump kampányában markáns álláspontra helyezkedett a bevándorlás terén. Azt ígérte, falat építtet a mexikói határon, és kitoloncoltatja az országban élő 11 millió törvénytelen bevándorlót. Amikor a támadásról hallott, először azt mondta: a bevándorlásról vallott szenvedélyes nézetek eredménye, csak később ítélte el az incidenst.
(MTI)