Hálóhely helyett bordélyháznak használják az egyik vasúti kocsit a görög–macedón határon fekvő idomeni "menekült"tábor lakói; a migránsok között a drogfutárok és az embercsempészek is megjelentek – írja a görög média. (Pontosabb lett volna úgy fogalmazni, hogy kezdettől fogva ott voltak - a szerk.)
Zoom
A média által immár idomeni gettóként emlegetett hevenyészett táborba már a görög rendőrség sem teszi be a lábát, csak kívülről biztosítja azt.
Zoom
A görög válságstáb szerint jelenleg 9200 migráns tartózkodik a táborban, míg a média 11 ezer lakóról tud. Ők abban reménykednek, hogy egyszer szabaddá válik az út Macedónia és ezzel az áhított célország felé. Macedónia hónapokkal ezelőtt lezárta határát a migránsok előtt, eltorlaszolva a balkáni útvonalat, amelyen keresztül eddig több mint egymillió betolakodó érkezett Európa belsejébe.
Zoom
A többségében marokkói, tunéziai, afganisztáni és pakisztáni migránsok öt hete tartják megszállva a görög kereskedelem számára létfontosságú síneket is a határ mentén – emlékeztetett a Szkai görög tévécsatorna szerdán.
(MTI korrigálva)