Az amerikai New Jersey-ben szállt le és ürítették ki az utasszállító repülőgépet. A tűzszerészek robbanószerkezetet kerestek a fedélzeten.
Egy ismeretlen telefonáló riasztotta a rendőröket. Azt állította, hogy bomba van az egyik Londonból érkező gépen. Amikor a British Airways leszállt, mindenkit letereltek a gépről, a terrorelhárítók pedig átvizsgálták az utasokat és a személyzetet is. A bőröndöket speciális műszerekkel és kutyákkal nézték át. De végül nem találtak robbanóanyagot.
Gyanús fehér por a norvég fővárosban
Gyanús fehér por miatt kellett kiüríteni egy logisztikai központot Oslóban. Több mint 40 embert vittek kórházba: többségüket légzési problémákkal.
Bombaszakértőket, vegyészeket és egy speciális elhárítócsoportot is riasztottak. A rendőrség vizsgálja, hogyan kerülhetett a gyanús anyag a központba.
Frissítés: És a svéd fővárosban is - nem zárják ki az összefüggést
Stockholmban is gyanús por miatt ürített ki a rendőrség egy postai elosztót.
A svéd és a norvég hatóság azonnali együttműködésben vizsgálja a port, nem zárták ki a kapcsolatot a két eset között. A svéd fővárosban egy földre esett csomagból ömlött ki a fehér por: 20 embernek kellett lemosakodnia. Hajnalban pedig Oslóban 40 embert vittek kórházba azért, mert kapcsolatba kerültek a gyanús anyaggal.
(Híradó nyomán)