Tel-Avivban az orlandói buzibárban elkövetett vérfürdő napján, tegnapelőtt este szivárványszínnel világították meg a Jichák Rabin téren álló városháza épületét. Az áldozatok hozzátartozóival és a másságos közösséggel együttérző izraeliek tegnap este is mécseseket gyújtottak Tel-Avivban, Jeruzsálemben és más nagyvárosokban - számol be a Válláh!Hádásot és a Má'áriv című lap.
Zoom
A tel-avivi városháza szivárványszínekben pompázik
Jeruzsálemben a Büszkeség és Tolerancia Nyitott Háza elnevezésű szervezet már a tömeggyilkosság estéjén, vasárnap este együttérző és a gyűlöletet elutasító összejövetelre hívta az embereket. Az együttérzők Nyugat-Jeruzsálem egyik központi helyén, a Jaffai utca és a Ben Jehuda sétálóutca találkozásánál levő Cion téren gyülekeztek, és a tér kövezetére égő mécsesekből kirakták Orlando város nevét. A másságos tüntetők Jeruzsálemben a többi között "A szerelem mindig győzedelmeskedik", a "Ne ölj!" és a "Homofóbia=rasszizmus" föliratú transzparenseket emelték magasba.
Zoom
Tel-Avivban is mécseseket gyújtanak
Tel-Avivban Ron Huldáj polgármester kijelentette, hogy ilyen tömeggyilkosságokra vezethet a fajgyűlölet és a mássággal szembeni gyűlölet. A tel-avivi városházát a szivárvány színeivel, illetve az izraeli és az amerikai zászló képével világították meg, s az izraeli nagyváros Büszkeség Központja melletti Méír parkban pedig sokan egybegyűltek, virágokat helyeztek el, mécseseket gyújtottak, szivárványszínű zászlókat lengettek az orlandói áldozatok emlékére.
Zoom
Tüntetők a jeruzsálemi Cion téren
El-Kudszi - Kuruc.info