Ma éjszaka palesztinok követ dobáltak a 443-es úton haladó izraeli járművekre, illetve olajat öntöttek az úttestre. A kődobálás következtében három zsidó könnyebb természetű sérülést szenvedett. A helyszínre érkező izraeli katonák első dolga az volt, hogy a környéken elsőként észlelt palesztinokra tüzeljenek. A „tévedésből” elkövetett gyilkolászásnak egy halálos és négy sebesült áldozata van – jelenti az izraeli Válláh!Hádásot és a Kárámá.press palesztin hírportál.
Zoom
A meggyilkolt Muhámmád Rifát Badrán (fotó: Maan)
Bét-Horon ciszjordániai zsidó település közelében palesztin fiatalok kővel és Molotov-koktéllal dobálták a 443-as úton haladó izraeli járműveket, s olajat is öntöttek az útburkolatra balesetokozás szándékával. A palesztinok eltalálták az egyik izraeli autót, s könnyebben megsebesítették a benne ülő három zsidó utast. A zsidó telepesek riasztották a megszálló izraeli katonákat, akik az incidens közelébe érve össztüzet nyitottak az útjukba kerülő első palesztin járműre. A gyilkos tűz következtében a helyszínen életét vesztette a 15 éves Muhámmád Rif'át Badrán, négy palesztint pedig a rámalláhi, illetve egy izraeli kórházba szállítottak.
Zoom
Autóút kövekkel és kiöntött olajjal a gyilkosság után (fotó: izraeli hadsereg)
Ma délelőtt először a palesztinok közléséből derült ki, hogy a Bét 'Ur et-Táhtá ciszjordániai palesztin faluból való 15 éves fiúnak és az össztűz alá vett palesztin jármű további négy utasának semmi köze nem volt a kődobáláshoz, ám szerencsétlenségükre éppen akkor közeledtek az incidens színhelyéhez, amikor az izraeli katonák oda megérkeztek. Közben az izraeli hadsereg szóvivője is elismerte: a katonák egyáltalán nem győződtek meg arról, hogy kikre lőnek. A Palesztin Nemzeti Hatóság Külügyminisztériuma által kiadott nyilatkozatban a többi között az áll, hogy „Izrael továbbra is helyszíni kivégzéséket hajt végre”.
El-Kudszi – Kuruc.info