Újabb gyanúsítottak őrizetbe vételét rendelte el kedden egy török bíróság az elmúlt heti isztambuli repülőtéri merénylettel kapcsolatban.
A török rendőrség tizenhét gyanúsítottat vett őrizetbe, köztük 11 külföldit. Ezzel 30-ra emelkedett a vizsgálati fogságban lévők száma.
Vasárnap 13 gyanúsított került börtönbe – jelentette a török állami hírügynökség, az Anadolu.
A kedden őrizetbe vett 17 gyanúsítottat terrorszervezetben való részvétellel vádolják – jelentette a Dogan hírügynökség.
A hatóságok szerint az Atatürk repülőtéren történt hármas merénylet volt a legvéresebb incidens az idei törökországi támadássorozatban, amelyet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet hajtott végre.
Az isztambuli Atatürk repülőtéren három öngyilkos merénylő követett el terrortámadást múlt kedden. Ennek során 45-en vesztették életüket, továbbá 236-an sebesültek meg. A reptér külső területénél három merénylő nyitott tüzet, majd a pánikot kihasználva ketten bejutottak a reptérre és felrobbantották magukat. A harmadik elkövető a nemzetközi terminál bejáratánál robbantott.
A feltételezett robbantók közül ketten orosz állampolgársággal rendelkeztek – számolt be múlt héten az Anadolu, de a török hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az értesülést.
Egy török tisztviselő állítása szerint a támadók orosz, üzbég és kirgiz állampolgárságúak voltak.
(MTI)