Éjál Karím ezredes, az izraeli hadsereg tábori főrabbiságának jelenlegi vezetője korábban egy ejtőernyős egység parancsnoka volt. A hadsereg vezérkari ülése után ma bejelentették, hogy az ezredest kinevezték tábori főrabbinak, s egyben előléptetik vezérezredessé. Karím ezredes korábban azt nyilatkozta, hogy a harci képesség megőrzése érdekében háború idején az izraeli hadsereg katonái megerőszakolhatják a jó kinézetű goj, tehát a nem zsidó nőket. Aranyszájú Éjál Karím tábori főrabbivá történt kinevezését, illetve a rendfokozati előléptetését még Ávigdor Lieberman hadügyminiszternek is jóvá kell hagynia – írja a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.
Zoom
Éjál Karím – helyénvalónak tartja a goj nők megerőszakolását (fotó: Nír Áriéli)
Éjál Karím ezredes, az izraeli hadsereg tábori főrabbiságának vezetőjét a nyugalomba vonuló Ráfi Perec utódjául ma kinevezték az izraeli hadsereg következő tábori főrabbijának, de mivel a magas beosztás magasabb rendfokozattal is jár, rövidesen előléptetik vezérezredessé. A világ legerkölcsösebb hadseregének leendő tábori főrabbija korábban a Kipá című ortodox vallásos hírportál kérdésére válaszolva kijelentette: háború idején a harci képesség és a szellem megőrzése érdekében a izraeli katonák megerőszakolhatják a goj, tehát a nem zsidó nőket. „Ebben az esetben át lehet törni az erkölcs, a szemérmesség és a kósersági korlátokat, el lehet fogyasztani a vallási előírásoknak nem megfelelő (tréfli – J. K.) élelmet, és a katonák azzal elégíthetik ki a bennük rejlő rossz ösztönt, hogy lefekszenek a jó kinézetű goj nőkkel, az utóbbiak tiltakozása ellenére is”, jelentette ki korábban a Kipá című hírportálnak a nemsokára hivatalba lépő izraeli tábori főrabbi.
Éjál Karím tábori főrabbivá történt kinevezésének hírére az elmúlt órákban az izraeli sajtó egyenesen botrányról ír, miközben az izraeli hadseregben igyekeznek bagatellizálni a nemsokára vezérezredessé előléptetendő ezredes által a fentebb említett ortodox hírportálon napvilágot látott véleményét. A hadsereg szóvivője szerint a sajtó szándékosan félremagyarázta és félreértette a Éjál Karím korábbi megnyilatkozását. Azt is felhozzák a mentségére, hogy Karím soha nem állította azt, hogy a Tóra nem engedi a nők megerőszakolását (Ezúttal nem is Mózessel van a gond, hanem a leendő tábori főrabbival – J. K.)
Kíváncsian várjuk, hogy Ávigdor Lieberman hadügyminiszter a ma kirobbant sajtóbotrány után jóváhagyja-e Éjál Karím ezredes vezérezredessé történő előléptetését, illetve tábori főrabbivá való kinevezését.
J. el-Kudszi – Kuruc.info