Mohamed Lahaouiej Bouhlel, aki 84 embert gázolt halálra a kamionjával, múlt nyáron részt vett egy ventimigliai demonstráción, melynek célja a bevándorlók továbbhaladásának elősegítése volt - adja hírül az il Giornale.
A kamionjával 84 embert elgázoló dzsihadista többször is megfordult Olaszországban. Járt Puglia tartományban, ahogy talán az egyik bűntársa is. De ami még fontosabb: tavaly október 4-én Ventimigliában tartózkodott, hogy együtt tüntessen a bevándorlókért az anarchistákkal és egyéb tiltakozókkal a No Borders nevű szervezet égisze alatt. Pontosabban: a terrorista átkelt az olasz-francia határon, hogy részt vegyen egy tüntetésen, mely a bevándorlók invázióhoz való "jogát" volt hivatott védeni.
Zoom
A szóban forgó tüntetést a ventimigliai sziklákon táborozó bevándorlók iránti szolidaritásból szervezték, miután Franciaország lezárta a határt, és megtagadta tőlük a belépést. A Libero szerint a rendőrség azonosította Mohamed Lahaouiej Bouhlelt, amint egy arab nyelvű transzparens mögött áll. A férfi azt mondta a hatóságoknak, hogy egy francia emberjogi csoporttal való kapcsolat révén tartózkodik Olaszországban.
A Fabrizio Tenerelli által a Youtube-re feltett videón egy férfi látható, aki testi jegyei alapján megszólalásig hasonlít a nizzai merénylőre. Ugyanaz a magasság – írja a Libero című portál –, ugyanaz a magas homlok, ugyanaz a szempár, ugyanaz a rövid szakáll. Minden valószínűség szerint ő az. Az olasz rendőrség jelenleg rekonstruálni igyekszik az események menetét egy olyan ügyben, mely bizonyíthatja – ha ezt bizonyítani kell még egyáltalán –, hogy a terroristák ugródeszkának használják Olaszországot a vérfürdők megszervezéséhez. Az októberi demonstrációról készült felvétel pillanatnyilag elemzés alatt áll, hogy kiderítsék, vajon a nizzai támadás két bűnsegédje (akik a Bouhlel által készített szelfin szerepelnek) is ott voltak-e a ventimigliai „békés” tüntetők között. A francia hatóságok különösen a „Fly Emirates” feliratú mezt viselő férfit próbálják azonosítani, aki talán Mohamed Walid G-nek hívnak, valamint a csíkos mezben látható személyt, akit esetleg Choukry Chafroud lehet.
Lehetséges, hogy ők is jelen voltak, lehet, hogy nem. De Mohamed Lahaouiej Bouhlel minden bizonnyal ott volt a baloldal militáns híveivel, azon baloldaléval, mely mindig készen áll a bevándorlók jogainak védelmezésére. Akár azon az áron is, hogy terroristákkal közösködik.
(Olvasónktól)