Egyre több migráns beutazását akadályozzák meg a német hatóságok az osztrák-német határon: júliusban a beutazni szándékozók mintegy ötven százalékától tagadta meg a rendőrség azt a lehetőséget, hogy Németország területére lépjenek - számolt be a német belügyminisztérium adataira hivatkozva a Die Welt című német lap.
A dpa német hírügynökség vasárnap közölt információkat a hétfőn megjelenő írásról. A belügyi tárca jelentése szerint július 28-ig a hónap folyamán Bajorországban 2600 migránst regisztrált a német rendőrség a határon. Közülük 1300-tól megtagadták a beutazás lehetőségét.
Zoom
Illegális bevándorlók a menedékkérőket regisztráló, egészségügyért és szociális ügyekért felelős tartományi hivatal, a LaGeSo egyik irodájában (MTI/EPA/Bernd Von Jutrczenka)
A rendőrség egyik szóvivője az újságnak azzal indokolta a hatóságok döntését, hogy a beutazni szándékozók “nem teljesítették a beutazás feltételeit”. Ez az eset például akkor áll fenn, ha az adott személy nem akar menedékkérelmet benyújtani Németországban.
A Die Welt értesülései szerint júliusban a német hatóságok több olyan migránst regisztráltak, akik Svájcon keresztül érkeztek a német határra. Ebben a hónapban, július 28-ig összesen 750, az alpesi országon keresztül érkezőt vettek nyilvántartásba, míg júniusban számuk kétszázzal kevesebbet tett ki.
A tájékoztatás szerint a kísérő nélküli kiskorú migránsok száma erőteljesen visszaesett.
(MTI)