Késsel sebesített meg egy menedékkérő egy katolikus papot vasárnap este a kelet-belgiumi Limbourgban - írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap internetes oldalán hétfőn.
A beszámoló szerint a Hollandiában regisztrált új európai azt kérte a paptól, hadd zuhanyozzon le a plébánián. Jos Vanderlee ezt megengedte, majd később a fiatalember pénzt kért, amit a plébános megtagadott - írta a napilap. Ekkor a hálás menedékkérő kést rántott, és megfenyegette az atyát, aki védekezés közben kézfején súlyosan megsebesült. A tájékoztatás szerint a "fiatalember" elmenekült.
Az eset után a plébános saját autóján a genki kórházba hajtott, ahol még az éjjel megoperálták - tették hozzá.
A rendőrség információi szerint a támadónak nincs dossziéja a belga menekültügyi központban, és azt feltételezik, hogy nem áll kapcsolatban terrorista csoportokkal, bár nem kell ahhoz semmilyen kapcsolat, hogy kimutassák a foguk fehérjét Mohamedék. A támadó ellen körözést adtak ki.
Jacques Hamel atya múlt kedden vált vértanúvá
Múlt hét kedden két 19 éves mohamedán késekkel felfegyverkezve túszokat ejtett a Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomában. A 85 éves Jacques Hamel plébánost megölték, egy másik embert pedig súlyosan megsebesítettek, mielőtt a rendőrök agyonlőtték őket.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: