Lelőttek egy orosz Mi-8-as típusú katonai szállító helikoptert hétfőn a szíriai Idlíb tartományban, a fedélzeten háromfős személyzet és két katonatiszt tartózkodott. Sorsuk egyelőre ismeretlen, kutatást indítottak utánuk – közölte az orosz védelmi minisztérium.
A védelmi tárca szerint a helikoptert a földről érte találat.
"Augusztus elsején Idlíb tartományban a földről indított támadás következtében lelőttek egy orosz Mi-8-as típusú katonai helikoptert, amely visszatérőben volt a Latakia tartományában lévő Hmeimím orosz légitámaszpontra, miután humanitárius segítséget szállított Aleppóba. Az orosz fegyveres erőknél szolgálók sorsának tisztázására minden lehetséges csatornát felhasználnak" – derül ki a moszkvai minisztérium közleményéből.
(MTI)
Frissítés: A személyzet életét vesztette, a "kannibálok" allahuakbaroznak
Szíriában az Iszlám Állam ellenőrizte Idlíb kormányzóságban lelőtt orosz MI-8-as szállító helikopteren tartózkodott öt személy életét vesztette. Az orosz védelmi minisztérium igazolta a helikopter lelövését és az öt főnyi személyzet hősi halálát. A Moszkvából érkező információk szerint egy szállító helikopterről van szó, amely orvosi segélyt és élelmiszert vitt a Szíriai Arab Hadsereg által körülzárt, ostromlott Aleppo városába. A helikoptert a küldetéséből való visszaúton érte a rakétatalálat – erősítette meg a Twitteren már korábban terjesztett hírt Dimitrij Paskov, a Kreml szóvivője.

Zoom
A lezuhant és lángoló orosz helikoptert azonnal körülvették a kannibálok, diadalittasan fényképezték a látványt, bőszen alláhuakbároztak, majd a lángok közül kilátszó egyik holttestet kirángatták és elvonszolták a helyszínről. A guberáló terroristák a Twitteren közzétettek egy női fényképes, orosz nyelvű igazolványt is, amely csak alátámasztja azt, hogy a helikopter valóban segélyt szállított az ostromlott Aleppoba. Közzétettek egy orosz nyelvű imával kísért pravoszláv ikonról készült felvételt is.
Zoom
Zoom
El-Kudszi – Kuruc.info
2. frissítés: A El-Maszdar el-'Arabi katonapolitikai hírportál közben kitett egy videót, amelyen látható, hogy az általunk korábban - jogosan - "kannibáloknak" nevezett dzsihádisták miként táncolnak a helikopter lángoló roncsai közül kirángatott orosz katonák holttestén. Ismételjük: egy szállító helikopterről van szó, amely orvosi segélyt és élelmiszert vitt az ostromlott Aleppo város polgári lakosságának.
Akinek még voltak illúziói az iszlamisták viselkedésévek kapcsolatban, nézze meg videónkat. (18+)
J. K. - Kuruc.info