A rendőrség terrorfenyegetésről kapott információkat, azután akarták elfogni a 23 éves Aaron Drivert a saját házában, Strathroyban, Ontarióban, de az akció közben a gyanúsított meghalt. A gyanú szerint nyilvános helyen akarta felrobbantani magát, hogy minél több áldozata legyen a merényletnek – értesült a CTV kanadai televízió.
Zoom
Ezúttal egy ütődött fehér játszott volna IÁ-sat
A támadást augusztus 10-re, szerdára tervezte, de aznap a kanadai biztonsági szolgálat emberei megtalálták, és megölték. A hatóságok ennél többet nem közöltek, még folyik a nyomozás. Sajtóhírek szerint a rendőrségi akció közben robbanást és lövéseket lehetett hallani.
A férfit ismerte a rendőrség, tudták róla, hogy szélsőséges nézeteket vall, és azt is, hogyaz Iszlám Állam híve.
Zoom
Kanada 2014 szeptemberében csatlakozott az Iszlám Állam elleni katonai koalícióhoz, a rákövetkező hónapban két terrortámadás történt az országban, mindkettőt szélsőséges iszlamista merénylők hajtották végre. Október 20-án a Québec tartománybeli Saint-Jean-sur-Richelieu településen egy, az iszlám hitre áttért férfi halálra gázolt egy katonát és megsebesített egy másikat, két napra rá Ottawában egy algériai származású férfi meggyilkolt egy katonát, aki őrt állt egy háborús emlékműnél.
(Origó)