Felgyújtotta a vonatot és késsel támadt az utasokra egy 27 éves férfi Svájcban. Heten - köztük a támadó - megsebesültek, a támadás indítékáról egyelőre nincs információ.
Zoom
Hét ember megsérült, amikor egy utas késsel rájuk támadott egy svájci vonaton Buchs és Sennwald között - írja a BBC és a Tages Anzeiger. A támadó gyúlékony anyagot locsolt szét, majd felgyújtotta, és az utasokra rontott.
Zoom
A sérülteket, két 17 éves fiatalt (egy fiút és egy lányt), egy 50 éves férfit, egy 34 és egy 43 éves nőt, illetve egy hatéves gyermeket szúrt sebekkel és égési sérülésekkel kellett kórházba szállítani.
Zoom
A támadó egy 27 éves, a híradások szerint svájci férfi, akit szintén kórházba szállítottak a Saleznél történt támadás után. A támadás okáról egyelőre nincs információ.
Frissítés: Az egyik nő belehalt sérüléseibe - egyelőre nem utal jel terrotámadásra
Belehalt sérüléseibe a kórházban vasárnap délelőtt a szombati svájci késeléses, gyújtogatásos támadás egyik sérültje, egy 34 éves nő - tolmácsolja a St. Gallen-i rendőrség közleményét a HVG.
Közleményében a Sankt Gallen-i rendőrség úgy fogalmaz: „pillanatnyilag semmilyen jel nem utal arra, hogy ez terrortámadás vagy politikailag motivált bűncselekmény lett volna".
Egy 27 éves férfi szombat délután gyúlékony folyadékot locsolt szét a Buchs és Sennwald között közlekedő vonaton, és hat embert késsel megsebesített, köztük egy hatéves gyereket is.
2. frissítés: A BBC információi szerint a 27 éves támadó is életét vesztette.
Zoom
A vonaton a helyi beszámolók szerint 100 ezer frankos kár keletkezett, ami körülbelül 27 millió forintnak felel meg
A rendőrségi közlés szerint a 27 éves támadó eddig nem követett el semmilyen bűncselekményt, priusza sem volt.
(Kuruc.info)