Csütörtök hajnalra virradóra a Brenner-hágón ismeretlenek fóliával leragasztották az Ausztria/Európai Unió államhatárát jelző korábbi táblát. Az Innsbruckba vezető autóút mentén a tizenkét csillag közepébe írt Ausztria helyére a jelenlegi állapotokat a valóságnak megfelelően feltüntető személyek a Szíria országnevet ragasztották. A Brenner-hágón az ellenkező irányba vezető autóút mentén pedig az Olaszország országnevet írták felül a Eritrea/Európai Unióra – írja mások mellett a heute.at osztrák hírportál.
Zoom
A Szíria/Európai Unió államhatárát jelző tábla a Brenner-hágón (fotó: zeitungsfoto.at)
Csütörtök éjszaka óta a Brenner-hágón a piros alapon tizenkét csillag közepébe írt Syria (Szíria) föliratos tábla jelzi az országhatárt az egykori Ostmark belsejébe vezető gyorsforgalmi autóút mentén. De hogy az ellenkező irányba, tehát a hajdani Ausztriából a szintén múltbéli Olaszországba haladók is tisztában legyenek azzal, hogy valójában hol is járnak, szorgos kezek a tizenkét csillag közepébe beírták az Eritrea országnevet. Ne feledjük, hogy az olasz parti őrség naponta afrikai, így etiópiai betolakodók százait, ezreit szállítja Európa belsejébe. Az unsertirol24.com hírportál felteszi a gyermeteg kérdést: vajon kik, és milyen szándékkal írták át az országhatárt jelző táblákat?
Zoom
Az Ausztriába tartó vonatra várakozó fekák a brenneri határállomáson (fotó: APA)
Az oe.24.at hírportál azt is közli, hogy az ismeretlen elkövetők által az államhatárjelző táblára felragasztott (szerintünk a valóságnak nagyon is megfelelő – H. J.) föliratos fóliákat csak az eredeti fölirat megrongálásával lehet eltávolítani, ezért a felülírt táblákat teljesen ki kell majd cserélni. Míg az ismert alapállású osztrák hírportálok az újonnan kihelyezett országhatárjelző-táblákat „izgatásra alkalmasnak” találják, s a „tettesek” kilétét szeretnék tudni, addig az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) Wipptali szervezete (A Wipptal az Észak- és Dél-Tirol határvidékét észak-déli irányban összekötő völgy neve – H. J.) úgy véli: „Jó tudni, hogy már nem is Ausztriában élünk.”
Hering J. - Kuruc.info