Egy 88 éves nyugalmazott ausztrál bíró felajánlotta az ausztrál bevándorlási hivatalnak, hogy helyet cserél egy migránssal. A férfi kijelentette, hogy utolsó éveit szívesen töltené egy menekülttáborban, ha cserébe egy bevándorló kiszabadulna az "embertelen körülmények" közül.
Zoom
Jim Macken egyenesen a bevándorlási miniszterhez küldte kérelmét, melyben azt ajánlotta fel, hogy szívesen helyet cserélne a két ausztráliai offshore-menekülttábor egyikében lakó migránssal – számolt be róla a The Guardian.
“Megtiszteltetés lenne a számomra, ha egy férfi vagy egy nő helyét kiválthatnám a táborban” – írta a levelében a 88 éves nyugdíjas bíró. Levelében kifejti: ő megérti, hogy a kérése meglehetősen szokatlan, de komolyan gondolja a cserét.
“Nem tudok hallgatni, amíg ártatlan férfiak, nők és gyermekek élnek bezárva, botrányos körülmények között Nauro és Manus-szigetének táborában” – írta a volt bíró, aki még ausztrál állampolgárságáról is szívesen lemondana, ha cserébe egy bevándorlónak "esélyt adnak".
A levelet még júliusban küldte el – azóta nem kapott rá választ.
(The Guardian - Híradó nyomán)