Két lövöldözés is történt péntek éjjel az Egyesült Államokban: Los Angelesben egy ismeretlen lövöldöző két embert megölt, két társát pedig súlyosan megsebesítette, Texasban pedig egy állítólag öngyilkosságra készülő ember lőtt meg két rendőrt a lakásában helyi lapok értesülései szerint.
A Los Angeles Times internetes oldala szerint a Kelet-Hollywoodban lövöldöző, a szemtanúk szerint latino férfi az emberekkel teli helyiségbe lépve egy bűnbanda nevét kiáltotta, előrerántotta a fegyverét és lövöldözni kezdett.
A helyszínre kiérkező rendőrség a lövöldözés színhelyén két halottat és két súlyos sebesültet talált, a gyanúsított után folyik a kutatás – közölte egy rendőrségi szóvivő.
A texasi Fort Worthban két rendőr egy öngyilkossággal fenyegetőző segélykérő hívására jelent meg annak lakásában, amikor az rájuk lőtt – írta a Dallas Morning News című napilap honlapja.
Az egyik rendőr a karján sebesült meg súlyosan, a másik a mellén könnyebben, őt a golyóálló mellény óvta meg a komolyabb sebesüléstől. Mindkettőjüket kórházba szállították.
Több mint két hónapja öt rendőr halt meg és több társa súlyosan megsebesült, amikor a gyilkos néger tüzet nyitott egy békés tüntetésen Dallas belvárosában.
(MTI nyomán)