Olvasói hozzászólások között valamiért az az információ terjed, hogy a Charlotte-ban fegyverét használó egyenruhás egy fehér rendőrnő. Nos, leközöljük a kedvükért a fehér rendőrnő képét, ők majd eldöntik, szeretnének-e egy ilyen csinos kis hölgyike mellett ébredni egy reggelen:
Zoom
Brentley Vinson rendőrtiszt
Néhány forrás megbízható és ismert hírforrásokból, a többségük közli a fényképet is:
CNN: "Officers repeatedly told Scott to drop his handgun, the chief said, but he didn't. Officer Brentley Vinson, who is black, then shot him."
CBS News: "Scott then attempted to get out of the vehicle with the gun in his hand, which is when he was shot by Officer Brentley Vinson, who is black and has been placed on administrative leave, as is standard procedure in such cases."
Fox Carolina: URGENT - Charlotte officer Brentley Vinson is black - Brentley Vinson, the Charlotte police officer who fatally shot black man Keith Lamont Scott on Tuesday, is also black, the mayor's office said. Scott's death spurred violent protests in Charlotte overnight.
The Huffington Post: Both Vinson and Scott are black.
Persze lehet tovább keresgélni, nekünk van fontosabb dolgunk is, a lényeg ugyanez.
Zoom
Őt lőtte le a fenti néger
Néhány további "érdekesség":
Íme a kiscsálád, ahogy minősíthetetlenül, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal gyalázzák a "csúnya" fehér rendőröket, mondván, hogy azért lőtték le a rokont, mert néger (holott aki lelőtte, az is fajtárs). A fehér rendőröknek pedig el kell tűrniük mindezt. Ezek után talán érthető, miért nem rajonganak a fekákért.
A testvére szerint persze nem volt fegyvere (talán ott sem volt), csak könyvet olvasott:
A már hivatakozott CNN-összeállításban egy rendőrségi vezető - ugyancsak fekete - elmondja, hogy a lelőtt férfi fegyverrel szállt ki az autójából, amit többszöri felszólításra sem akart eldobni, ami miatt veszélyesnek ítélték meg, ezért lőtték le. Könyvet viszont nem találtak, csak az említett fegyvert. Videók itt.
Ez a helyszínen talált "valami" sem hasonlít könyvre:
De attól még persze továbbra is könyv:
Merthát mindez jó ürügy jó egy kis zavargásra:
Rendőrautó megtámadására:
Az elhaladó autók kövekkel történő dobálására:
És persze a jól ismert "gyászoló fosztogatásra":
(Kuruc.info)