Donald Trumpnak, a republikánusok elnökjelöltjének igaza volt, amikor a hétfői elnökjelölti vita után panaszkodott, hogy valami baj volt a mikrofonjával.
Trump panaszának jogosságát az Elnökjelölti Viták Bizottsága ismerte el pénteken nyilvánosságra hozott nyilatkozatában.
A republikánus elnökjelölt rögtön a vita után panaszkodott újságíróknak arra, hogy a mikrofonja nem működött rendesen. Egy nappal a Hempsteadben lévő Hofstra Egyetemen megtartott elnökjelölti vita után pedig a Fox televíziónak adott interjújában részletesen beszélt arról, hogy valami baj volt a mikrofonjával.
"Nem tudom, lehetett-e észlelni a teremben, de az én mikrofonom szörnyű volt. Kíváncsi vagyok, vajon szándékosan szerelték-e fel így?" - fogalmazott a Fox televízióban Trump. Majd szerdán ismét visszatért erre, ismét a Fox televízióban: "természetesen nem akarok összeesküvési elméletekben hinni, de az én mikrofonom jóval halkabb volt és recsegett" - mondta.
A Trump-kampány néhány munkatársa is arra panaszkodott, hogy valami baj lehetett a mikrofonnal, mert szokatlanul felerősítette Trump lélegzetvételeit, s úgy hangzott, mintha lihegne, fújtatna. Howard Dean demokrata párti politikus erre még azt is felvetette, hogy Trump "kokainnal él", azért liheg ennyire. Dean felvetése még a Demokrata Párton belül is felháborodást keltett, így a politikusnak pénteken nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie Donald Trumptól.
A republikánus elnökjelölt "mikrofonproblémáján" gúnyolódott demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton is, aki egy kampánygyűlésen azt mondta: "akinek rosszul sikerült az éjszakája, az a mikrofonra panaszkodik". A CNN hírtelevízió - amely nyíltan Hillary Clintont támogatja - szintén Trumpon élcelődött: "volt ott egy rossz mikrofon, de rajta kívül ezt senki nem vette észre".
Az Elnökjelölti Viták Bizottsága pénteken kiadott közleményében elismerte, hogy hibás mikrofont adtak Trumpnak, de további részletekkel nem szolgált.
(MTI)