Egy 37 éves, kétgyerekes boszniai nő az első, aki elfátyolozott arccal szerepel a választási plakátokon. A gonosz, csúnya előítéletek leküzdése a célja. Amelyek nagyon is megalapozottak.
Indira Sinanovic az első nő Boszniában, aki elfátyolozott arccal, nikábban kampányol. A Szarajevótól száz kilométerre északra fekvő Zavidoviciben indul az önkormányzati választásokon, amelyeket vasárnap tartanak – számolt be az orosz Rt.com.
A célja, hogy segítsen a szegényeken és a hátrányos sorsúakon, és leküzdje a fátyolt viselő muszlim nőkkel szembeni előítéleteket. Talán elsősorban a muszlim férfiak nőkkel szembeni előítéleteit kellene legyőzni, azt nehezebb, mint az agymosott európaiakét.
Zoom
Sinanovic újságíró, aki emellett humanitárius munkát is végez.
Boszniában, ahol jelentős számú muszlim él, nem tiltja törvény a nikáb vagy a burka viselését, a bírósági alkalmazottak azonban nem viselhetnek fátylat, ami aggasztja Sinanovicot, akárcsak az, hogy Európában egyre több helyen tiltják be ezt a hagyományos muszlim viseletet.
Bulgáriában pénteken fogadott el erről törvényt a parlament, pár nappal korábban pedig Svájcban fogadtak el egy hasonló törvényjavaslatot.
(Kuruc.info - MTI nyomán)