Késsel életveszélyesen megsebesítettek egy bevándorlót az ausztriai Vorarlberg tartományban keddre virradóra, az elkövetők jelenleg is szökésben vannak.
A támadást a Bludenzi járásban, Montafon településen követték el. A két elkövető, egy 23 éves afgán és egy szintén 23 éves pakisztáni férfi Bregenzből Montafonba utazott, hogy találkozzanak egy ismerősükkel. Egy magánlakásban találkoztak, de – egyelőre ismeretlen okból – összeszólalkoztak. A két 23 éves férfi hét késszúrással életveszélyesen megsebesítette a 27 éves afgán férfit.
A szomszédok értesítették a rendőrséget, amely pár perccel később ért a helyszínre. Ekkorra azonban a tettesek már elmenekültek. A hatóságok kutatást indítottak utánuk, de eddig nem jártak sikerrel.
A megszúrt férfit kórházba szállították és megműtötték, állapota stabil.
A rendőrség közlése szerint a két afgán férfi kiegészítő védelmet kapott Ausztriában, viszont a pakisztáni férfi törvénytelenül tartózkodik az országban. A kiegészítő védelem azoknak jár, akik a genfi egyezmény szerint nem tekinthetők menekültnek, azonban "mégis veszélyes lehet visszatérniük származási országukba, például a halálbüntetés veszélye vagy más jellegű önkény miatt".
(MTI korrigálva)