Fegyveres rablás volt egy belga bevásárlóközpontban
Ki kellett üríteni egy belgiumi bevásárlóközpontot, miután három fegyveres férfi tüzet nyitott, amikor megpróbált kirabolni egy ékszerüzletet.
Az Independent beszámolója szerint Chatelineau-ben történt az eset, amely Charleroi mellett fekszik.
Három támadó Kalasnyikovval lövöldözött, sebesültekről nem érkeztek hírek.
(HVG - Independent nyomán)
Frissítés: Fegyveres kezdett gépkarabéllyal lövöldözni egy bevásárlóközpontban szombaton a belga fővárostól, Brüsszeltől mintegy 60 kilométerre délre fekvő Chatelineau településen - jelentette a helyi sajtó.
A rendőrség többtucatnyi embert kikísért az épületből az után, hogy reggel támadók, nyilvánvalóan rablási céllal berontottak egy boltba – írta a Belga hírügynökség.
A támadók száma nem ismert. Az RTL News egy rendőrfelügyelőt idézve azt közölte, számos fegyveresről van szó, míg a La Gazette című lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva három támadóról írt.
Daniel Vanderlick polgármester az RTL-nek azt mondta, hogy Kalasnyikov gépkarabélyból adtak le lövéseket.
Senki sem sebesült meg, úgy tűnik, hogy a támadók ékszereket akarnak elrabolni.
A rendőrség nem tesz említést arról, hogy az incidensnek lenne iszlamista vonzata.
Idén márciusban Brüsszelben 32 ember meghalt az Iszlám Állam dzsihadista szervezet támadásában.
A helyi rendőrség és a szövetségi ügyészek egyelőre nem szólaltak meg az ügyben - áll az MTI összefoglalójában.
2. Frissítés: A rendőrfelügyelő szerint az üvegvitrinek ropogtak, nem Kalasnyikovok
A rendőrség több tucat embert kísért ki az épületből, akikben az ékszerbolti üvegvitrinek betörésének robaja azt a képzetet keltette, mintha lövések dördültek volna el - az ATV már így idézi Eric De Brabander rendőrfelügyelő szavait.
Korábban Daniel Vanderlick polgármester az RTL televíziónak azt mondta, hogy Kalasnyikov gépkarabélyból lövéseket adtak le a támadók.
Eric De Barbander rendőrfelügyelő cáfolta a közlést, és az RTL-nek azt mondta, hogy a Kalasnyikovból nem adtak le lövéseket. Senki nem sérült meg, és a rablók kereket oldottak - tette hozzá.