David Duke elegendő szavazatot szerzett ahhoz, hogy részt vegyen a louisianai szenátusi pozícióért vívott televíziós küzdelemben, melyet a híres Dillard Egyetemen tartanak. A Ku Klux Klán egykori vezetője azonban nem riadt vissza a néger diákokkal teli eseménytől, sőt: büszkén kijelentette, hogy ott az ő neve maga a félelem.
Zoom
A híres fehér fajvédő mindössze egy tized ponttal lépett túl az öt százalékos küszöbön, így november 2-án ő is beszédet mondhat a New Orleans-i történelmi főiskolán, a Dillard Egyetemen.
Mikor megtudta, hol fog beszédet mondani, csak ennyit mondott: “Ez remek”. Majd hozzátette, hogy ő nem támogatja a Black Lives Matter nevű néger rasszista szervezetet.
A főiskola nem tud mit tenni, ezért előre bejelentették, hogy attól, hogy valaki náluk mond beszédet, egyáltalán nem jelenti azt, hogy az intézmény bármilyen szempontból elfogadhatónak tartaná az illető céljait.
A fehér felsőbbrendűségért harcoló korábbi Ku Klux Klán-vezető tavaly jelentette be, hogy versenybe száll Louisiana képviseletéért. Elmondása szerint Donald Trump politikai sikerei után döntött úgy, hogy talál magának egy pozíciót a politikai színtéren. Júliusban nyújtotta be jelentkezését a szenátusi pozícióra, közben azt hangoztatta, hogy szerinte most jött el az ő ideje, mivel az országban eluralkodó hangulat egyre jobban közelít az ő álláspontjához. Arra számít, hogy Trump támogatói egytől egyig mögé állnak.
(Híradó nyomán)