Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Szocsiban kijelentette, hogy nem kíván még nyugdíjba menni.
“A tisztelt moderátor azt kívánta nekem, hogy biztonságban mehessek nyugdíjba, amit én is kívánok magamnak, ha eljön az ideje” – jelentette ki a 64 éves államfő a Valdaj nemzetközi vitaklub tanácskozásán.
“Ez nagyon helyes, ezt meg kell tenni, de még nem vagyok nyugdíjas, egy nagyhatalom aktív vezetője vagyok, és visszafogottnak kell lennem, olyannak aki a megnyilvánulásaiban nem mutat ki túlzott agresszivitást” – mondta.
Az orosz elnök szavai szerint az agresszivitás nem az ő stílusa. Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a közönsége előtt rendkívül őszintének kell lennie, egyébként nem lenne érdekes a vita.
Washingtonban megakadályozták, hogy Obamával megállapodjon Szíriáról
Washingtonban megakadályozták azokat a próbálkozásokat, hogy meg lehessen állapodni Barack Obama amerikai elnökkel a szíriai vérontás megállításáról – jelentette ki Putyin.
“Az egyesült front a terrorizmus legyőzésére valójában nem alakult ki” – mondta az elnök Oroszország-szakértők előtt.
Mint mondta, Washingtonban voltak olyan erők, amelyek mindent elkövettek, hogy a megállapodások ne érvényesülhessenek.
Putyin ismét világméretű összefogást sürgetett a terrorizmus és a szélsőségesség ellen. Úgy vélekedett, korszerű Marshall-tervre van szükség ahhoz, hogy a Közel-Keleten normalizálódjon a helyzet, és növekedés induljon be. Szavai szerint a nemzetközi politika napirendjére kell tűzni a tartós államiság, a gazdaság és a szociális szféra helyreállítását a térségben.
(MTI)