Dél-Karolina kormányzóját nevezte ki Donald Trump az Egyesült Államok új ENSZ-nagykövetének - tudta meg a CNN. A korábban Trump-ellenes Nikki Haley indiai bevándorlók gyermeke, és nyíltan támogatta Marco Rubiót, majd Ted Cruzt is.
Nikki Haley indiai bevándorlók gyermekeként igazi sikertörténetet tudhat magáénak: ő volt az első női és kisebbségi kormányzó az Egyesült Államokban. A jelölő választások előtt nyíltan szembeszállt Trumppal, először Marco Rubio floridai szenátor oldalán jelent meg, majd, miután a republikánusok “üdvöskéje’ kiesett a versenyből, Ted Cruzhoz pártolt át.
Ezt követően többször is “egymásnak estek” Trumppal, aki azzal vádolta meg a dél-karolinai kormányzót, hogy bevándorláspolitikája nem elég szigorú. Nikki Haley ugyanis fajtól és vallástól függetlenül fogadott be államába olyan bevándorlókat, akik sikeresen túljutottak az “átvilágításon”.
Haley egy olyan videót is közzétett Barack Obama leköszönő értékelő beszéde után, melyben azt részletezi, hogy a republikánusok várható jelöltje veszélyeztetné az “amerikai álmot”. Majd úgy nyilatkozott Trumpról, hogy benne minden megvan, amit egy elnöknek messziről kerülnie kellene.
Októberben azonban álláspontot váltott: kijelentette, hogy annak ellenére, hogy nem kedveli Trumpot, rá fog szavazni.
(Híradó)