Nigel Farage, a brit UKIP ideiglenes vezetője 25 éves politikai karrierjét ünnepelte szerda este a Ritz hotelben, ahol a politikai forradalmat éltette, és megígérte, hogy még nincs vége a meglepetéseknek.
A Brexit élharcosaként megismert brit politikai vezető a június 23-i szavazás napját a “legcsodálatosabb estének” nevezte vendégei előtt mondott beszédében, 2016-ot pedig történelmi évként könyvelte el, melyre 100 év vagy 200 év távlatából is emlékezni fognak a következő generációk. A Brexitet nevezte a forradalom alapkövének, ami szerinte az amerikai választásokkal folytatódott.
Az éljenző meghívottak előtt Trump győzelméről is beszélt, és kijelentette: “Van egy rossz hírem azok számára, akik nem túl boldogok a 2016-os esztendő eseményeivel: a következő év még rosszabb lesz számukra!”
2016-ot forradalmi esztendőnek nevezte, hiszen az emberek végre elmondhatták véleményüket, és kiderült, hogy elégedetlenek. Ez az érzés nem fog egyhamar megszűnni, így a következő évben is folytatni kell a forradalmat – tette hozzá.
A következő brit általános választás következményeire is figyelmeztetett: szerinte az egész országot “szeizmikus sokként” érheti, ha Theresa May brit miniszterelnök nem tartja be az unióból való kilépés 2020-as határidejét.
(Híradó nyomán)