Két légicsapást is végrehajtottak szerdára virradó reggel az izraeli légierő vadászrepülői. Damaszkusz határánál egy - állítólag - Libanonba tartó fegyverszállítmányra csaptak le, majd a szíriai kormány egyik fegyverraktárát semmisítették meg.
Az izraeli légierő légicsapást mért szerdára virradóan Damaszkusz határánál egy Libanonba tartó fegyverszállítmányra – jelentette arab forrásokra hivatkozva az izraeli média.
Az izraeli gépek két bevetést hajtottak végre, a Londonban megjelenő, arab nyelvű Rai Al-Jom című lap szerint rakétákkal lőttek egy fegyverraktárt, amely Bassár el-Aszad szíriai elnök hadseregének negyedik hadosztályához tartozik, és egy fegyverszállító teherautó-konvojt, amely a Damaszkuszból Bejrútba vezető úton haladt.
Szakértők szerint Izrael a légicsapással olyan fegyvereket semmisített meg, amelyeket a Hezbollah libanoni radikális síita szervezetnek szántak. A jelentések nem írnak arról, hogy a szóban forgó fegyverek honnan származtak, de a Hezbollah legjelentősebb fegyverellátója mindig Irán volt. A Hezbollah megerősítette az izraeli légicsapások tényét.
Legutóbb februárban hajtott végre hasonló légicsapást az izraeli hadsereg Szíriából a Hezbollahhoz tartó fegyverszállítmány ellen. Az izraeli hadsereg szóvivői nem erősítették meg, de nem is cáfolták az utóbbi években Szíria légterében történt bevetéseket. Oroszország október elején SZ-300-as légvédelmi rakétarendszert telepített Szíriába, de Izrael megállapodást kötött Moszkvával arról, hogy ezekkel nem veszik célba az izraeli vadászgépeket.
(MTI nyomán)