Korábbi ellenlábasát, Ben Carson egykori idegsebészt jelöli lakásügyi és városfejlesztési miniszternek Donald Trump megválasztott amerikai elnök - jelentette be hétfőn Trump átmenetért felelős csapata.
Trump közleményben tudatta döntését, miszerint “izgalommal tölti el” Carson kinevezése, akinek “ragyogó elméje van, és szenvedélyesen elkötelezett a közösségek és a családok megerősítése mellett”.
Zoom
Ben Carson korábban alkalmatlannak találta Trumpot, de kvótanégerre mindig szükség van (Fotó: EPA/Shawn Thew)
Az agysebész, aki korábban Donald Trump riválisa volt a republikánus elnökjelöltségért folyó versenyben, a választás után elhárította az esetleges felkéréseket, mondván: nem biztos abban, hogy megfelelő választás lenne kormányzati tisztségre.
Korábban viszont az merült fel, hogy Carson az egészségügyi és szociális tárca egyik lehetséges várományosa.
Trump hétfőn közölte azt is: “Ben osztozik az országunk jövőjét illető optimizmusomban, és részt vesz annak biztosításában, hogy ez az elnökség az összes amerikait képviselje”.
Carson egyike volt annak a 16 jelöltnek, aki versenybe szállt a republikánusok elnökjelöltségéért.
A vallásos konzervatívok körében rendelkezik jelentős bázissal, de egyetlen előválasztást sem tudott megnyerni. Bírálta ugyan Trumpot, azt mondta, súlyos hiányosságai vannak, ennek ellenére támogatásáról biztosította, miután ő maga kiszállt a versenyből.
(MTI)