A Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom már hónapok óta csábító profilképekkel, felhasználói álneveken küldözgetett csábító ajánlatokkal környékezi meg a világ legerkölcsösebb hadseregének katonáit. Az izraeli katonai és polgári belbiztonsági szolgálat már régóta kiber-ellentámadást hajt végre a katonai alakulatok titkait állítólag a csábítás trükkjével kikémlelni szándékozó Hamász ellen, ám a különös történetről csak tegnap számolt be a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.
Zoom
A Hamász által használt profilképek
Az izraeli katonai elhárítás (Ámán – אמ'ן) tudomására jutott: a hadseregben szolgáló katonák ráérő idejükben vagy éppen szolgálatban az okostelefonjaikkal a világhálón közzétett üzeneteire sokszor a Gázai övezetet kormányzó Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom válaszol. Ám a válaszolók nem kefijával eltakart arcú, marcona férfiharcosok, hanem a profilképekről sokszor félig meztelen, bombázó lányok mosolyognak rá a világ legerkölcsösebb seregének katonáira. (Nem véletlen, hogy a Sámson és Delila bibliai története is a Gázai övezetben és annak közelében zajlott le – H. J.) A Hamász emberei az üzenetváltások során távolról behatolnak az izraeli katonák telefonjaiba, s a készülékeket a saját információszerző szolgálatába állítják - nyilatkozta a Vállá!Hádásot hírportálnak egy a nevét felfedni nem kívánó magas beosztású izraeli katonai elhárító tiszt.
Zoom
Az Ámán tisztje szerint a Gázai övezetben működő Hamász és más szervezetek ellopott, a világhálós közösségi oldalakról lehalászott, vagy éppen kitalált felhasználói nevekkel és profilképekkel környékezik meg a zsidó katonákat, s így végül közvetlen kapcsolatot teremtenek a tartalékos és a sorállományú izraeli harcosokkal. A veszély kivédésére az izraeli hadsereg információs biztonsági osztálya és a belbiztonsági szolgálat (Sábák) az elmúlt hónapokban közösen megindította a „k’ráv cájjádím” (קרב ציידים – vadászok csatája) fedőnevű ellentámadást, kiberhadműveletet. A titkosszolgálati tiszt elmondása szerint az ellentámadás során a Hamász több tucat próbálkozását hiúsították meg.
Zoom
A hírek szerint több tucat katona telefonját fertőzték meg vírusokkal, s az okostelefonok sok esetben még kikapcsolt állapotban is katonai titkokat tartalmazó képet és hangot továbbítanak a Hamásznak, amely ennek felhasználásával nyomon követheti az izraeli hadsereg katonáinak, egységeinek mozdulatait és tartózkodási helyét. Időközben az izraeli hadsereg katonáinak figyelmét felvilágosító előadásokkal, kiosztott ismertetőkkel igyekeznek felhívni a készülékeikre, okostelefonjaikra érkező lehetséges csábítások veszélyére.
Zoom
Egyik „csábító” és egy katona beszélgetése (a kék mezőkben a katona beírásai)
Hering J. – Kuruc.info