Míg a legalja felforgatásra készül, az MTVA Járai Juditja erről inkább hallgatott. Lovas István a blogján közölt nyílt levélben reagált a közszolgálatiság újabb szép példájára.
Radikális anarchisták „a lehető legnagyobb mértékben” szét akarják verni január 20-át, Trump beiktatásának napját.
Közülük a „mérsékeltek” „polgári ellenállást” és „polgári engedetlenséget” szítanak. Mások nyíltan beszélnek „blokádról”, barikádok átugrásáról, lövedékek hajigálásáról és „az egész város megbénításáról”.
Remélhető, írja Alex Jones, az Infowars főszerkesztője, hogy kísérletük megbukik.
Ennek érdekében, tudósít a
Milliók felkelését sürgetve Trump ellenségei a „Fasizmussal szembeni ellenállásra buzdítanak” címmel több ezer aktivista, újságíró, celeb és más közéleti személyiség teljes oldalas hirdetést tett közzé a New York Timesban ezzel az ordító címmel (lásd a mellékelt képet):
NEM!
Az emberiség nevében
Visszautasítjuk, hogy elfogadjunk egy fasiszta Amerikát!
Az alatta található aláírók között ott van Marc Lamont Hill (CNN), Carl Dix (az USA Kommunista Pártja) és mások. Eddig kétezren.
A szöveg:
Menjetek az utcára!
Minden nap és minden éjjel
Január 14-től január 20-ig.
Ott leszünk
Először: százak és ezrek mennek az utcára
Utána: tíz- és százezrek
Minden nap többen, hogy milliók legyenek országszerte,
ahogyan a január 16-20-i hét kibontakozik…
Csatlakozz hozzánk, hogy történelmet csináljunk
Hozd felirataidat, barátaidat, szeretteidet és igazságos dühödet.
Bátorsággal, meggyőződéssel és mély eltökéltséggel megyünk előre megállíthatatlanul
Az emberiség nevében célunk semmivel nem kevesebb, hogy megakadályozzunk egy Trump-Pence
fasiszta rezsimet
Hívd a szervezőket Washington D.C.-ben a 213-804-1811-es számon.
 
Zoom
* * *
Kedves Judit!
A fentiekben ismertetett New York Times hirdetés szerdán jelent meg a lapban.
Hallgattál róla. Miért? Tényleg azt hiszed, hogy ez nem érdekelte volna a hazai nyilvánosságot?
Egy washingtoni tudósítóként nem csak az a feladatod, hogy elküldd megbízódnak – a magyar előfizetők által eltartott MTI-nek, e manipulatív hírközpontnak -, mindazt, amit Bicskén karosszékből tudhatok meg a CNN-t, a társait, és a nagyobb lapok online kiadásait nézve, hanem olyan történésekről, amelyek potenciálisan érdekesek lehetnek az itthoni hírfogyasztóknak.
Kérlek, kezdj el dolgozni, és légy annyira erős, hogy olykor kiejted a szádon a „neokonzervatív” vagy becézve „neokon” szót is, amely kulcsfontosságú az amerikai külpolitikában és ott naponta többször van róla szó.

Ami a fentieket illeti, felhívtam az antifasiszta szervezőket a fentebb megadott számon és rögzítettem, amit mondtak, miután elmeséltem nekik, itt állok a budapesti amerikai nagykövetség előtt, és a rendőrök véresre vertek, mert Trump ellen tüntettem. Kibírtam nevetés nélkül.
Elmondtam neki, megyek a kórházba.
A telefonos hölgy majdnem sírva fakadt, és kérte, a kórház után hívjam fel őket.
Ha van időd, kérlek, telefonálj nekik, hogy már meggyógyultam, nehogy New York Times-cikk legyek (tudod, imádják az ellenőrizetlen álhíreket, főként ha rólunk van szó), és jelezd nekik, hogy te is a szakmai gyógyulás útján jársz, azaz holnaptól kezdve megkezded a tőled elvárt munkát. Aggodalom, szorongás és a munkavesztéstől való alaptalan félelem nélkül.
Hidd el, Ojbán báci és az MTI-igazgató Gazsó L Feji báci nem fognak bántani.
Ígérem.
Egyébként tudatom veled: újraindult a Sajtóklub, ahol utolsó szereplésed az volt, amikor az akkor megválasztott Medgyessy Pétert “miniszterelnökünknek” nevezted.