Németországban a decemberi berlini merénylet és a szilveszteri szexuális zaklatások miatt főként a nők kezdtek el "fegyverkezni". Gázspray-t és riasztópisztolyt vásárolnak, valamint egyre többen szeretnének fegyverviselési engedélyt kiváltani - hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.
Egy reprezentatív közvélemény-kutatás szerint minden második német nő érzi úgy, hogy nincs biztonságban a saját országában és 58 százalékuk azt gondolja, hogy a nyilvános helyek sokkal veszélyesebbek, mint korábban. Ezek a magyarázatai annak, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a pisztolyok és riasztókészülékek vásárlására – erről számolt be Volf-Nagy Tünde, az M1 berlini tudósítója.
A tudósító úgy látja, a német politika és a német sajtó igyekszik statisztikákkal alátámasztani, hogy a biztonságérzet hiánya, csupán csak egy érzet az emberekben. Mégis mindenfajta szigorítással, intézkedéssel próbálják a biztonság érzését visszaállítani – magyarázta Volt-Nagy Tünde.
Egy friss felmérés szerint egyébként a lakosság többsége elégedetlen a terror elleni védekezéssel. A hatóságok hibáztak tavaly decemberben, ezt már elismerték. Ennek egyik következménye, a terrorellenes intézkedéscsomag és a kitoloncolás felgyorsítása.
(Híradó)
Kapcsolódó: