Lovas István írja honlapján:
Iben Thranholm dán újságírót orosz propagandistának bélyegezték és uniós feketelistára tették olyan megjegyzésekért, amelyeket az uniós migrációs politikát illetően mondott.
Az újságíró a Russia Todaynek mondta el, hogy tavaly egy véleménycikket írt a Russia Insidernek, és ebben fenntartásait fejezte ki az EU jelenlegi migránspolitikáját illetően és kifejezte azt a véleményét, hogy az EU képtelen megfelelően integrálni a muzulmán migránsokat az európai társadalomba.

Iben Thranholm
A Russia Todaynek pedig korábban írt egy cikket, amelyben kifejtette, hogy a nyugati kulturális nihilizmus az, amely a legfőbb tényező az EU-n belül tapasztalható, növekvő muzulmán radikalizálódásban. Ez elég volt ahhoz, hogy az EU az East StratCom Task Force feketelistájára tegyék. Ezt a testületet 2015-ben hozták létre azért, hogy „példákat gyűjtsön a Kreml-barát dezinformációs cikkekről”.
Thranholm elmondta, „Ma én vagyok a listán. Holnap egy másik újságíró lehet, akinek hasonló nézetei vannak.” (Ilyenkor, ha ez netán egy ballib firkászra vonatkozna, a Klubrádió-szerű bűzbarlangokban azonnal sikongva Niemöller jutna az eszükbe.)
Kifejtette, az EU olyan politikát folytat az ellenzékével, hogy a szóban forgó személyt Oroszországhoz kötik és azt állítják, szoros közöttük a kapcsolat. Melynek következtében azt mondják, az adott személyben már nem lehet megbízni. Vagyis ez egyfajta karaktergyilkosság.
„Nehéz elhinni, hogy a modern, demokratikus Európa egyfajta totalitárius vagy féltotalitárius demokráciába torkolt, ahol vezetőinknek külön fogalmi meghatározása van arról, hogy mi a demokrácia. És ha valaki nem ért azzal együtt, listázzák. Ami igen vészterhes”, mondta.
Anders Samuelsen dán külügyminiszter nemrégiben helyeselte, hogy az újságírónőt listázták azzal, hogy „a Kreml narratíváját” reklámozza. Ezt akkor mondta, amikor Marie Krarup, a dán Néppárt elnöke – aki Thranholmhoz hasonló nézeteket vall a migráció terén – rákérdezett.
Iben Thranholm erre úgy reagált, hogy a feketelistázás „a totalitariánus szovjet állam” gyakorlatára emlékezteti.