80 ezer "menekültet" utasított ki és deportált Németország 2016-ban, ami rekordnak számít, írja a Reuters. Ez a szám 2017-ben várhatóan tovább fog növekedni, ugyanis Angela Merkelék így szeretnék visszaszerezni a szavazók bizalmát a szeptemberi választások előtt.
Zoom
Az iraki "menekültek" "deportálása" ellen tiltakozók február 11-én Berlinben (Fotó: Fabrizio Bensch)
A németországi kancellár és ál-kereszténydemokrata pártja folyamatosan veszített a támogatottságából 2015 óta, amikor Merkel megnyitotta a határokat a betolakodó horda előtt. Ezért a párt vezetői haladéktalanul hazatoloncolják azokat a menedékkérőket, akiknek elutasították a kérelmét. Ezzel egyrészt szeretnék visszaszerezni a szavazók támogatását, másrészt pedig sajnos továbbra is biztosítani akarják a bevándorlási rendszer magas szintű támogatottságát.
700 ezer menedékkérelem érkezett be 2016-ban, ebből 300 ezer el lett utasítva. Most ezeket az embereket minél hamarabb haza fogjuk küldeni, különben csökkenne a hitelességünk - mondta Merkel kabinetfőnöke, Peter Altmaier.
Erre szüksége is lenne a pártnak, ugyanis a Bild felmérése szerint a Német Szociáldemokrata Párt 2006 óta először megelőzte a konzervatív blokkot, a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak pedig feljött a harmadik helyre.
(Index - Reuters nyomán)