Több jelentés is azt mutatja, hogy a hírszerzés volt munkatársai úgy döntöttek, hogy kiszivárogtatnak vagy visszatartanak olyan minősített adatokat, amelyek befolyásolhatják az orosz-amerikai kapcsolatot.
Az egyik hírszerző tiszt azt írta: tudja, hogy mi a legjobb a külpolitika és a nemzetbiztonság számára, és cselekedni fog az ügyben.
A korábbi alelnök, Joe Biden szerint már folyamatban van egy nyomozás Trump és Oroszország kapcsolatának ügyében, és kijelentette, hogy ez a rendszer úgy működik, ahogyan kell, pontosan, ahogy tervezték. Azonban néhány amerikai kém meg van arról győződve, hogy ez nem elég. „A bennük rejlő pártos (angolul itt az ebben az értelemben is használható, a hírszerzőkre más értelemben is kifejezetten találó partisan szó hangzik el - a szerk.) gyűlölet attól sem rettenti el őket, hogy saját magukat ezzel börtönbe vagy esküdtszék elé vitessék” – mondta a tiszt.
A kémek meg vannak győződve arról, hogy Trumpnak nagy bűnei és vétkei vannak. Az egyik hírszerző tiszt szerint a megválasztott elnök “börtönben fog meghalni”.
Biden továbbá kijelentette, hogy ő teljes mértékben megérti a demokrata pártfanatikusok “érzéseit”, és hozzáteszi, hogy ő maga sem akarta, hogy nyerjen Trump. De ez a fajta harc egy nem megfelelő megoldás, nem szolgál a politika mérlegének javára. És, hogyha nem állnak le ezekkel a folyamatokkal, annak súlyos következményei lehetnek, nem csak Trump, de akár más politikai személyek is vesztesként kerülhetnek ki.
(Híradó - FoxNews nyomán)