Benoit Loeuillet, a Provence-Alpes-Cote d'Azur (PACA) franciaországi régió önkormányzati képviselő-testületének tagja a zsidó holokauszttal kapcsolatban állítólag kijelentette: "Az állításokkal ellentétben nem került sor tömeggyilkosságra." A képviselő a Marine Le Pen vezette, jelenleg választási győzelemre készülő Nemzeti Front politikusa, akinek mikrofonon kívül elhangzott véleményét a C8 TV csatorna egyik névtelenséget kérő riportere titokban rögzítette, majd közzétette - írja az izraeli Jediot Áháronot.

Benoit Loeuillet - párttagsága felfüggesztve
Benoit Loeuillet az állítólagos vélemény közzététele után az Fb-oldalán azonnal cáfolta a hangfelvétel eredetiségét, ügyvédjét pedig megbízta, hogy rágalmazásért jelentse föl a névtelenségbe burkolódzó újságírót és az őt foglalkoztató tévécsatornát. Benoit Loeuillet cáfolta, hogy bármilyen módon kétségbe vonta volna a zsidó holokauszt megtörténtét, illetve a hatmillió zsidó meggyilkolásáról szóló hivatalos állítást.
Zoom
Apa és leánya - Marine le Pen és Jean-Marie Le Pen (fotó: AP)
Mindez azonban nem mentette meg a francia politikus-képviselőt attól, hogy Marine Le Pen - aki még a saját édesapját is kizáratta az általa alapított pártból a gázkamrákkal kapcsolatos vélekedéséért - a közeljövőben ne távolíttassa el a párt soraiból. Mindenesetre Nicolas Bay, a Nemzeti Front főtitkára már be is jelentette, hogy Loeuillet tagságát szerdán felfüggesztették, nemsokára fegyelmi bizottság tárgyalja az ügyét, s minden valószínűség szerint kizárják a pártból.
Hering J. - Kuruc.info