Még meg is dicsérték a bíróságon a gyermeke mobilját elkobzó spanyol szülőt, pedig vádlottként állt a törvény színe előtt. Kamasz fia rossz bánásmód miatt tett ellene panaszt.
Feljelentette édesanyját egy spanyol kamasz, mert szülője elkobozta a mobiltelefonját – írta a The local internetes híroldal spanyol kiadása. Az anya azt akarta elérni, hogy 15 éves fia ne csak a készülékével foglalkozzon, és a mobil nyomkodása helyett tanuljon egy kicsit.
A fiú felháborodott azon, hogy az anyja elvette a telefonját, és rossz bánásmód miatt bepanaszolta a bíróságon. Az almeirai törvényszék azonban határozottan a szülő pártjára állt, kijelentették, nyilvánvaló, hogy az anya nem tett semmi törvénytelent, a cselekedetét pedig csak helyeselni lehet.
Az anya nem viselkedett volna felelős szülőként, ha engedi, hogy fiát teljesen lekösse a telefonja, és emiatt elhanyagolja a tanulást – közölte az ítélkező testületet vezető Luis Columna bíró.
A törvény képviselője hangsúlyozta, az a viselkedés, amiért fia feljelentette az anyát, kifejezetten üdvözlendő. A hatályos jogból következő, a polgári törvénykönyvben körvonalazott szülői kötelességek közé tartozik ugyanis, hogy a felnőtt fordítson gondot gyermeke oktatására. Az anya pont ezt tette, anélkül, hogy módszerét tekintve túlzásba esett volna – jelentette ki a bíró.
(Híradó - The Local)