A Times of Israel cikke a zsidó távirati iroda New York-i keltezésű jelentését így foglalja össze:
„Az a tény, hogy egy zsidót tartóztattak le az elmúlt idők egyik legdrámaibb antiszemita tetteiért, nehezebbé teszi a valódi antiszemitizmusra történő kitartó összpontosítást”.
A cikk így kezdődik: „Szó szerint másodpercekkel azon hír közlése után, miszerint Izraelben letartóztattak egy tinédzsert azért, mert ő volt a felelős az amerikai zsidó közösségi központok elleni bombafenyegetésért, a Twitter-világ zsidó aggodalommal telt meg.”
A Twitter-üzenetek roppant mértékben aggódnak, amiért a gyűlölködők most visszacsapnak, és azért, hogy „az embereknek most újabb ürügyük lesz arra, hogy az antiszemitizmust ne vegyék komolyan”.
Ezután a jelentés ismerteti, mennyire komoly és az egész Egyesült Államokra kiterjedő fenyegetési hadjáratról volt szó.
Voltak viszont, akik azt említették, hogy Trump elnöktől a zsidó szervezeteknek bocsánatot kellene kérniük, mert közöttük olyanok, mint a Rágalmazás Elleni Liga is, az elnök retorikáját tették felelőssé az antiszemita bombafenyegetésekért.
A NYT a "hagyományos antiszemita összeesküvés-elméletről"
A vezető amerikai lap erről szóló cikkét a New York Times jeruzsálemi irodája vezetője, Isabel Kershner írta. Ebben visszhangozza azt az aggodalmat, amit egy izraeli újságíró fejezett ki így:
„Szégyenletes, mert ennek a fiatalember tetteinek eredője az, hogy a hagyományos antiszemita összeesküvés-elméletnek hátszelet ad – vagyis hogy a zsidók áldozatoknak állítják be magukat, de az állítólagos támadásokat ők rendezik meg azért, hogy megzsarolják a nem zsidókat”.
/A havi 2 millió forintnak megfelelő fizetést húzó Shiri Zsuzsa, a közszolgálati MTI jeruzsálemi tudósítója továbbra is hallgat az ügyről és az elmúlt három napban csak egyetlen tudósítást küldött egy helyi lap alapján, amely szeszes italok archeológiai leletét említi. http://lovasistvan.hu/2017/03/23/letartoztattak-izraelben-a-szaz-antiszemita-bombamerenylettel-fenyegeto-izraeli-amerikait//
(Sajátos, hogy a NYT-t és az angol nyelvű izraeli lapokat oly gyakran idéző balliberális médiumok ezúttal ezt a rendkívüli történetet véletlenül nem találták meg - írja blogján Lovas István.)