Jatagánokkal, késekkel, botokkal támadtak a mentősökre egy páciens rokonai a Vaslui megyei Negresti városában húsvét első napján – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a mentőszolgálat vezetője, Dan Ungureanu. Az idézett forrás szerint a mentőautó sofőrje és az asszisztens rendkívül megijedt, mindketten elhagyták a mentőt, elbújtak, és a 112-es egységes segélyhívószámon kérték a rendőrök és csendőrök segítségét.
Húsvét első napjának éjszakáján érkezett egy hívás, egy férfi telefonált, hogy egy 16 éves lánynak fáj a hasa. A diszpécser részleteket kért, de a férfi káromkodni kezdett, és bontotta a vonalat. A diszpécsernek sikerült visszahívnia a számot, és végül beszélt a pácienssel, majd kiküldte a mentőt.
A beteg rokonai arra számítottak, hogy a kiérkező mentőben a diszpécser is ott lesz, ezért kardokkal, jatagánokkal, késekkel és botokkal felfegyverkezve várták a mentőautót. A sofőr és az asszisztens a sötétben árkon-bokron keresztül elfutott, elbújtak, és hívták az 112-t. „A csendőrök léptek közbe, a páciens és a mentőautó magas vérnyomással küszködő sofőrje kórházba került" – magyarázta Dan Ungureanu.
A Vaslui megyei mentőszolgálat vezetője hozzátette, hogy többnyire verbálisan szokták bántalmazni a munkatársait, de az utóbbi időben ez volt a legsúlyosabb eset.
Az ügyben bűnvádi eljárást indított a rendőrség, és több személyt kihallgattak az esettel kapcsolatban.
(Krónika)