Kórházba szállították csütörtökön Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, akit ismeretlenek fertőtlenítőszerként használt zöld folyadékkal öntöttek le moszkvai irodája előtt.
A Kreml-kritikus politikus a jobb szemén sérült meg. A Twitteren közzétett felvételek szerint egész arca és nyaka jobboldali része is zölddé színeződött. Üzenetében Navalnij azt írta, hogy a szeme pokolian égett a folyadéktól.
Munkatársai elsősegélyben részesítették, a kiérkező mentők pedig kötést helyeztek el a szemén, majd kórházba szállították.
Navalnijt legutóbb márciusban öntötték le festékkel egy szavazóhelyiség megnyitásakor. Az önmagáról készült fotót a politikus közzétette az interneten, ahol az hamar elterjedt. Navalnij támogatói erre a közösségi hálózatokon szolidaritásuk jeléül szintén zöld arcokkal tűntek fel.
Navalnij indulni szándékozik a 2018-as orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin orosz államfővel szemben, aki vélhetőleg szintén újrajelölteti magát.
Több tízezren követték az ellenzéki politikus felhívását március végén, és vonultak orosz nagyvárosok utcáira a korrupcióellenes tüntetéseken.
Navalnijt ezt követően őrizetbe vették, és tizenöt napi szabadságvesztésre, valamint pénzbüntetésre ítélték rendőri intézkedéssel való szembeszegülés miatt.
(MTI)