Mintegy 200 illegálisan tartózkodó külföldit fogtak el a bevándorlási hivatal ügynökei egy öt napig tartó razzia során Kalifornia államban - írta meg az USA Today. Többségüknek büntetett előéletű volt, és európai, valamint ázsiai férfiakat és nőket is letartóztattak.
Csütörtökön hozták nyilvánosságra, de csak szombaton adott arról hírt – így az USA Today is – a sajtó, hogy egy ötnapos idegenrendészeti razzia során 188 embert tartóztattak le Kalifornia szövetségi állam déli részén. A most letartóztattak nagy többsége, 90 százaléka büntetett előéletű – derült ki a ICE (bevándorlási- és vámhivatal) közleményéből.
Zoom
A világ minden tájáról érkezik Amerikába is a söpredék (fotó: ICE)
Több mint egy hete, szombaton kezdődtek , és egészen szerdáig tartottak a letartóztatások, főképp azokat célozva az akcióval, akiket közbiztonsági szempontból veszélyesnek minősítettek, így szökésben lévő bűnözőket, illegálisan visszatérőket, valamint a kiutasítás elől menekülőket fogtak el az ICE-ügynökök.
San Bernardino, Santa Barbara, Los Angeles, Orange, Riverside és Ventura megyék voltak az akciók célpontjai. Mint közölték, orosz, délszláv, örmény, kambodzsai, Fülöp-szigeteki, thai, vietnami származású egyéneket vettek őrizetbe a közép-amerikai és mexikói állampolgárok mellett.
Az elfogott 177 férfi és 11 nő között szexuális bűnözők, autótolvajok, betörők, gyerekbántalmazók, gyilkosok, csalók és prostitúció miatt elítéltek is vannak.
(Híradó)