Egy gyerek és három nő is volt a most megtalált áldozatok között, akikre a Mindanao Állami Egyetem közelében, valamint a városhoz közeli Emi faluban találtak a harcoló csapatok
Jamail Mangadang, a helyi rendőrség szóvivője a sajtónak elmondta, a faluban talált férfiakra egy szakadékban bukkantak, a holttestekre egy papírfecnin azt írták az őket meggyilkolók, hogy elárulták a hitüket.
Restituto Padilla dandártábornok, a hadsereg szóvivője a harcok kapcsán ismertette: 61 fegyverest öltek meg, a hadsereg veszteséglistájára 11 katona került, míg a rendőrség kötelékéből 4 estek el a kedd óta tartó harcokban.
Hozzátette, vasárnap is folytatják a milicisták támadását. “Jelenleg arra koncentrálnak, házról házra tisztítsák meg a várost, és az esetlegesen a harcokban rekedt civileket kimenekítsék.” Az AP amerikai hírügynökségnek telefonon elmondta, hogy szombaton kb. 100 helyi lakost menekítettek ki a harcok környezetéből.
A támadás előzménye az volt, hogy Isnilon Hapilont, egy helyi iszlamista vezért akartak elfogni a város közelében, azonban a közös katonai-rendőri akció nem sikerült. A terroristák ezután szivárogtak be a városba, és kezdtek utcai harcokba a helyi rendőrséggel, majd a később megérkező szövetéségi katonai alakulatokkal.
(Híradó - AP)