Amint arról korábban már beszámoltunk, Münchenben a repülőtérről a belvárosba tartó S 8-as városi gyorsvasúton egy feka jegy nélkül utazott. Egy helybeli nő fölvette a biztonságiak és a potyautas között kialakult, majd eldurvult vitát, ám az ölre menés előtt történtekre, a kiváltó okra csak következtetni tudunk, mert azt a szemtanú nem rögzítette. A potyautas bevándorló esetét elsőként a focus.de hírportál közölte, mi azonban a Facebookra is kitett, kitakarás nélküli videót közöltük, illetve közöljük most is. A Német Szövetségi Rendőrség már meg is indította a nyomozást a közlekedési vállalat két biztonsági alkalmazottja ellen – tudjuk meg szintén a focus.de híréből.
Zoom
A Deutsche Bahn (DB) egyik biztonsági embere
A fekának a müncheni városi gyorsvasútról történt letessékelésének előtörténete a következő: a focus.de hírportálnak nyilatkozó, a müncheni S 8-as villamoson (pontosabban: S-Bahn – városi gyorsvasút) történt incidens képsorainak második részét telefonnal rögzítő szemtanú szerint a négernél kilenc euró volt, amit az ellenőrök, illetve a biztonságiak egyszerűen kivettek a kezéből (sic!), s közölték vele, hogy beszámítják neki a menetjegy nélkül utazókra kirótt, szokásos 60 eurós büntetés összegébe, majd ezután nyugtát is adtak róla. A nő nyilván valami ottani „libsi”, vagy a mostanában Németországban elterjedt, szarkasztikus szólással élve, „Gutmensch” (jóember) lehetett, mert a focus.de hírportálnak adott nyilatkozatában arról mélyen hallgat, hogy a két ellenőr végül is miért kelt birokra a fekával.
Nehéz elképzelni ugyanis azt, hogy a két biztonsági ember erélyes fellépésére anélkül került sor, hogy előzőleg a néger részéről ne történt volna valamilyen durva sértegetés vagy fizikai megnyilvánulás. A focus.de hírportál által is kitett videó is csak attól a pillanattól indul, hogy a két biztonsági és a néger már javában birkóznak egymással (Ez persze adódhat abból is, hogy a fölvételt készítő nő csak a hangoskodással is járó fizikai inzultus láttán, hallatán kapta elő az okostelefonját, ám a történet elejének hiánya mindenképpen lehetőséget ad a csúsztatásokra – H. J.)
Az viszont jellemző az eszement németekre, hogy amikor a két biztonsági ember fizikai kényszerítést alkalmazva letessékelte a minden bizonnyal kakaskodó sáskát a gyorsvasút kocsijáról, amint az a videofelvételen is jól hallatszik, rögtön elkezdtek rasszistázni, nácizni, az esetet szégyenteljesnek nevezni. De még angolul is rázendítettek, hogy a betolakodó is megértse: ő azt tehet abban az országban, amit akar. Éppen ezért senki ne szörnyűködjön azon, hogy Németország manapság két potenciális kancellárjelölt közül választ: az alkoholista, érettségivel sem bíró Martin Schulz és az egykori NDK-beli ifjúkommunista csúcsvezető, Angela Merkel között.
Zoom
A munkájukat példásan végző biztonságiakat kívánják elmarasztalni
A focus.de hírportálnak nyilatkozó, mindenképpen elfogult német nő elmondása szerint az ellenőrök erélyes fellépésére azután került sor, hogy a potyautas a kilenc eurót visszakövetelte (holott csak a Németországban ilyenkor szokásos büntetés összege is 60 euróra rúg – H. J.). A négersimogató szemtanú csúsztató nyilatkozatából azt azért ki lehet következtetni, hogy az S-Bahn biztonsági alkalmazottai csak azután vették kezelésbe a négert, és rángatták le a villamosról, miután az elkezdett kakaskodni, fizikailag ellenállt, belekapaszkodott a fogantyúkba, semmiképpen nem akart leszállni.
A müncheni S-Bahn szóvivője a focus.de kérdésére válaszolva - a mi föltételezésünket megerősítve - elmondta: „A jegy nélkül utazó férfi nem tudta, vagy nem akarta magát igazolni (ehhez a magyar hatóságok már hozzászokhattak a déli határainkon – H. J.), majd az S-Bahn alkalmazottaival szemben agresszívan viselkedett. Ezért a biztonságiak a férfit, fizikai kényszerítést alkalmazva leszállították a járműről”, nyilatkozta a szóvivő. Az esetet lefilmező német nő elmondásában szereplő kilenc euróról és az arról kiállított nyugtáról a szóvivőnek nem volt tudomása. „Alapjában véve a jegy nélkül utazó potyautast, aki nem igazolja magát, akár kényszerítő eszköz igénybevételével is le lehet szállítani a közösségi járműről”, jelentette ki a müncheni S-Bahn szóvivője. A tényszerűnek tűnő magyarázat ellenére a közösségi oldalakon és az eszement, libsi német sajtóban már tegnap megkezdődött a jegyellenőrök és a biztonságiak rasszistázása, nácizása, valamint a felelősségre vonásuk követelése.
Zoom
Az S 8-as villamos a müncheni Karlsplatz megállóban
Mindenesetre, közben a Német Szövetségi Rendőrség máris nyomozást indított az S-Bahn munkájukat végző alkalmazottjai ellen „súlyos testi sértés” bűncselekményének elkövetése miatt. Sovány vigasz, hogy a német rendőrség egyben a „feltehetően jegy nélkül utazó” személy ellen is vizsgálatot indított – írja a focus.de. Megtudjuk a hírből azt is, hogy a kedden, az S 8-son jegy nélkül utazó feka 48 éves, és Nigériából érkezett Germanisztánba. Azt azonban a hivatkozott német hírportál is megjegyzi: egyelőre nem világos az, hogy pontosan mi előzte meg a videón látható erőszakos jelenetet. Pedig mi is erre lennénk kíváncsiak.
Hering J. – Kuruc.info