Még mindig dühösek a republikánusok az "Amerika arcai" művészeti verseny 4. helyét elnyert festményre, melyen egy hidzsábot viselő Szabadság-szobor látható erős sminkben.
Egy demokrata kongresszusi képviselő kivívta maga ellen több konzervatív aktivista haragját, miután kiderült, hogy egy olyan kép lóg irodájának a falán, melyen a Szabadság-szobrot muszlim nőként ábrázolta a festő – írja a Fox News.
“Az irodájuk elé akasztottak fel egy olyan képet, melyen egy elkendőzött Szabadság-szobor látható. Ezt elítélendőnek és tiszteletlennek tartom” – méltatlankodott az alábbi videón látható egyik háborgó republikánus aktivista, aki azt követelte, hogy azonnali hatállyal távolítsák el a képet a falról. A másik aktivista arra hivatkozott, hogy a hidzsáb vallási jelkép, ezért nincs helye a kongresszusi irodában.
Míg a szigorúbb bevándorlási törvényeket követelő, konzervatív hajlamú “People Rising” aktivista csoport elsőként rontott be a demokrata kongresszusi képviselő szobájába, a 2008-ban rövid időre feltűnő politikai szereplő, azóta közéleti személyiség, Sarah Palin a közösségi médián zúdította követőire bosszúságát a július elején történt incidenssel kapcsolatban:
(Híradó nyomán)