Már több mint 145 ezren írták alá az Egyesült Államokban azt a petíciót, amelyben arra kérik a Fehér Házat, hogy nyilvánítsa terroristává Soros Györgyöt.
Bár már elérte a célját, még mindig gyűlnek az aláírások a George Soros ellen indított petíció honlapján, melynek célja a zsidó spekuláns (a Híradó szerint "magyar származású üzletember" - a szerk.) terroristának nyilvánítása és vagyonának elkobzása.
Az aláírásgyűjtést még augusztus 20-án kezdeményezték a Fehér Ház We the People (Mi, a nép) című petíciós honlapján. A szabály egyszerű: ha az összegyűlt aláírások számra meghaladja a 100 ezret, az Egyesült Államok elnöki hivatalának válaszolnia kell az állampolgári kezdeményezésre.
Zoom
Azóta biztos nincs egy álmatlan éjszakája sem
A Fehér Ház petíciós oldalát az Obama-kormány hozta létre, a Trump-kormány pedig egyáltalán nem foglalkozik vele. Donald Trump hivatalba lépése óta a hivatal egy petícióra sem reagált.
A petíció szerint George Soros „szándékosan és folyamatosan megpróbálja destabilizálni” az Egyesült Államokat, és “lázadást szít” az ország és polgárai ellen, „létrehozott és finanszírozott többtucatnyi (talán több száz) szervezetet, amelyek egyetlen célja, hogy az Alinsky-modell szerinti terrorista taktikát alkalmazzák az Egyesült Államok (intézményi) rendszereinek és alkotmányos kormányának megdöntésére, valamint egészségtelen és illetéktelen befolyásra tett szert a Demokrata Párt egésze és a szövetségi kormányzat nagy része felett”.
„Ezért az Egyesült Államok szövetségi kormányának, az igazságügyi minisztériumnak azonnali hatállyal belföldi terroristává kell nyilvánítania George Sorost, valamennyi szervezetét és munkatársaikat” – olvasható a petícióban, amelynek hozadéka nyilván a nullával lesz egyenlő, de legalább szaporítja a demokratikus játszótér olcsó eszközparkját.
Az aláírók egyúttal azt is kérik, hogy a Soros személyes vagyonát és a hozzá köthető szervezetek javait is kobozzák el.
Az elnökválasztási kampányban Soros Hillary Clintont támogatta, anyagilag is, Donald Trumpot pedig „leendő diktátornak” minősítette.
A George Sorossal kapcsolatos petíció aláíróinak száma hétfőre már meghaladta a 145 ezret.
(Híradó nyomán)