2017. szeptember 23., szombat, Tekla, Ildikó, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:35 A kormány törvényi tiltása ellenére folytatódik a Jobbik plakátkampánya 16:12 Több ország nagykövetsége nőkre veszélyesként tüntette fel honlapján az olasz városokat16:00 Öngyilkos lett egy kilencéves kisfiú Kárpátalján15:29 Kiemelt nyugdíjat kap a Mansfeld Pétert kivégeztető vérügyész - Mátsik György tizenhét '56-osra kért halált14:33 Egy 46 éves nő volt a pilisszentkereszti cserbenhagyásos gázoló14:00 Ez nem a ti országotok! - közölte a "disznózabáló" britekkel Anglia egyik új lordja13:32 Orosházán is döntöttek: megvédik az életterüket - Bonyhádon lesz a MÖM következő toborzója13:10 Kis erejű földrengés rázta meg Észak-Koreát - de az is lehet, hogy Kína kegyvesztett kertitörpéje robbantgatott12:57 Oroszország és Kína miatt feszegeti a vétókérdést egy ENSZ-kezdeményezés12:28 Kemény diplomáciai válasz az új ukrán oktatási törvényre: "Magyarország és a magyar kormány minden segítséget megad és megadott Ukrajnának"12:07 Kormányra kerülve a közúti, vasúti és a vízi szállítási útvonalakat is fejleszteni fogják - ígéri a Jobbik11:24 Csoportos leépítés várható a Tescónál - csak a központi irodát érinti, nincs köze a sztrájkhelyzethez10:50 Tilos lesz burkában vezetni az intoleráns Németországban10:05 Az agresszív sofőrnek a közút is csatatér - a bátorság gyakran a lóerővel arányos09:28 Ha esetleg megfeledkezett volna róla, szólunk, hogy ma megint világvége van
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Háromszor jövedelmezőbb az olívaolaj-hamisítás, mint a kokain

Reklám

Nagyrészt Olaszországból származó, hamis olívaolaj tart a brit szupermarketek polcai felé – figyelmeztet a Telegraph. A hamisítás elharapódzásának fő oka, hogy az olívaolaj termelési költsége mintegy 40 százalékkal megnőtt a rossz termésátlag és a font emelkedése miatt.
A Telegraph a Grocer magazinra hivatkozva idézi az egyik legismertebb olívaolaj-márka, a Filippo Berio ügyvezető igazgatójának szavait, aki egyébként a rossz körülmények ellenére sem emelt árat. Walter Zanre elmondta: 2016 júniusa óta a cég importköltségei több mint 40 százalékkal emelkedtek a leértékelt font és a költségek növekedése miatt – ez utóbbi többek közt a rossz olíva-termésátlagból következett.
Ez év augusztusában a brit vidékfejlesztési ügynökség 131 olívaolaj-mintát vizsgált, amelyek közül 43 tétel „nem kielégítő minőségű”, vagy konkrétan hamisított volt.
Walter Zanre szerint a kifogásolt tételek nyilvánvalóan nem feleltek meg az extra szűz olívaolajra vonatkozó minőségi kritériumoknak, mert – például – oxidáltak vagy ízesítettek voltak.
A Mintec árelemzői szerint az olasz extra szűz olívaolaj tonnánkénti ára idén júliusban elérte a 4 ezer 883 fontot, a spanyolé pedig 3 ezer 435 fontot. Ez 2016 januárjában 2 ezer 655, illetve 2 ezer 412 font volt. (A hamisított olívaolaj jelentős része ebből a két országból származik.)
Az élelmiszeripari olaj hamisítása háromszor jövedelmezőbb a kokainnál.
(Híradó - Telegraph) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2017 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready