2017. szeptember 23., szombat, Tekla, Ildikó, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:35 A kormány törvényi tiltása ellenére folytatódik a Jobbik plakátkampánya 16:12 Több ország nagykövetsége nőkre veszélyesként tüntette fel honlapján az olasz városokat16:00 Öngyilkos lett egy kilencéves kisfiú Kárpátalján15:29 Kiemelt nyugdíjat kap a Mansfeld Pétert kivégeztető vérügyész - Mátsik György tizenhét '56-osra kért halált14:33 Egy 46 éves nő volt a pilisszentkereszti cserbenhagyásos gázoló14:00 Ez nem a ti országotok! - közölte a "disznózabáló" britekkel Anglia egyik új lordja13:32 Orosházán is döntöttek: megvédik az életterüket - Bonyhádon lesz a MÖM következő toborzója13:10 Kis erejű földrengés rázta meg Észak-Koreát - de az is lehet, hogy Kína kegyvesztett kertitörpéje robbantgatott12:57 Oroszország és Kína miatt feszegeti a vétókérdést egy ENSZ-kezdeményezés12:28 Kemény diplomáciai válasz az új ukrán oktatási törvényre: "Magyarország és a magyar kormány minden segítséget megad és megadott Ukrajnának"12:07 Kormányra kerülve a közúti, vasúti és a vízi szállítási útvonalakat is fejleszteni fogják - ígéri a Jobbik11:24 Csoportos leépítés várható a Tescónál - csak a központi irodát érinti, nincs köze a sztrájkhelyzethez10:50 Tilos lesz burkában vezetni az intoleráns Németországban10:05 Az agresszív sofőrnek a közút is csatatér - a bátorság gyakran a lóerővel arányos09:28 Ha esetleg megfeledkezett volna róla, szólunk, hogy ma megint világvége van
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az albán maffia is szerez egy kis mellékest a migránsbizniszből

Reklám

Új migrációs útvonalat nyitott meg az albán maffia a Nagy-Britanniába tartó migránsoknak: egy forgalmas spanyol kikötőnél már egy kisebb sátortábor is kialakult, ahol az illegális átkelésre váró bevándorlók az embercsempészek parancsára várnak.
A nyomozás során kiderült, hogy 2500 fontért, azaz több mint 800 ezer forintért visznek migránsokat a balkáni régióból és a Közel-Keletről Nagy-Britanniába. A bevándorlókat Bilbao kikötőjében csempészik fel kompokra. Az észak-spanyol város már több mint három hónapja próbálja visszaszorítani az migránsok tömegét, az elmúlt két év alatt a tízszeresére nőtt a városban elfogott bevándorlók száma, akik teherautókba és konténerekbe próbáltak bebújni.
A betolakodókat azonban már megtanították, hogyan játszhatják ki a helyi rendőrséget: mikor elkapják őket, bevallják, hogy valóban bűncselekményt követtek el, de ennek polgári mivolta miatt nem lehet őket kiutasítani az országból. A rendőrök legfeljebb az adataikat vehetik fel, de ezután el kell őket engedni. Hasonló helyzet áll fent a növekvő sátortábornál is, hiszen a rendőrség nem veheti őrizetbe a nagy-britanniai útra váró migránsokat, mivel turista vízummal rendelkeznek.
A nyomozás során kiderült, hogy a busás összegért (800 ezer forint) cserébe a migránsok egy telefont kapnak, és 700 fontot maguknál tartanak, amit majd a megérkezés után adnak oda a brit összekötőknek.
2015-ben még csak 119 olyan bevándorlót kapott el a rendőrség Bilbao kikötőjében, akik megpróbáltak elbújni a kompokon. Ez a szám 2016-ban 380-ra nőtt, idén pedig már a nyár végére meghaladta az 1200-at. Az elkapottak között 60 iraki, 45 afgán és 25 pakisztáni volt, de a legtöbben, több mint 950-en Albániából érkeztek, legtöbbjük fiatal, vagy maximum a húszas éveiben jár.
(Híradó nyomán) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2017 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready