Őrizetbe vettek kedd este egy fiatal férfit a londoni metróban múlt pénteken elkövetett pokolgépes merénylettel összefüggésben - közölte a brit rendőrség. Ő a harmadik, akit a terrorcselekmény után indult országos nyomozás kezdete óta elfogtak.
A Scotland Yard kedden késő este jelentette be, hogy a 25 éves férfit nem sokkal korábban a walesi Newport városában vették őrizetbe a terrorellenes törvény alapján. Az akciót a londoni rendőrség terrorellenes parancsnokságának egységei hajtották végre a helyi rendőrséggel együttműködve.A Scotland Yard – hivatalos nevén Metropolitan Police – a londoni rendőrség, de terrorellenes ügyosztályának műveleti hatásköre az egész országra kiterjed.
A Metropolitan Police beszámolója szerint az őrizetbe vétellel egy időben házkutatás is kezdődött egy helyi lakóépületben.
A merénylettel összefüggésben szombaton két embert vettek őrizetbe. Egy 18 éves férfit a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában fogtak el. A brit sajtó meg nem erősített értesülései szerint a hatóságok őt gyanúsítják azzal, hogy elhelyezte a házi készítésű pokolgépet a londoni metrószerelvényen. Nem sokkal később egy 21 éves férfit vettek őrizetbe a nyugat-londoni Hounslow városrészben, a Heathrow repülőtér közvetlen közelében.
(MTI)